Part Forana 27/02/2020

Inca commemora el 8-M amb més de 20 activitats durant el mes de març

L'obra teatral 'Històries de marjaleres i sabateres" obre el programa aquest diumenge

Ara Balears
2 min
Presentació del programa d'activitats del Dia de la Dona, a Inca.

IncaL’Ajuntament d’Inca commemora el Dia internacional de la dona, que se celebra el 8 de març, amb un ampli programa que inclou una vintena d'actes, que començaran dia 1 de març i s’allargaran fins al 25 de març. Així ho ha explicat la regidora d’Igualtat, Antònia M. Sabater, en la presentació de la programació especial del 8-M, que ha fet conjuntament amb el batle d’Inca, Virgilio Moreno; la tècnica d’Igualtat del Consistori, Anna Gómez; entitats col·laborades i altres membres del Consistori.

La programació inclou més de 20 activitats amb la finalitat de reivindicar una igualtat real i efectiva entre dones i homes i promoure l’eliminació de la discriminació per raons de gènere. "Les desigualtats entre homes i dones continuen sent més que patents. Per aquest motiu, es fa necessari que des de les administracions públiques promoguem activitats reivindicatives i posem de relleu que les dones tenen un paper fonamental en la vida pública, laboral, econòmica, cultural i esportiva", ha assenyalat la regidora Sabater.

Els actes arrancaran dia 1 de març amb l’obra de teatre Històries de marjaleres i sabateres al Museu del Calçat i la Indústria. Després, durant tot el mes, hi haurà conferències, tallers, activitats per a joves, exposicions, concerts i moltes activitats més.

Com cada any, un dels plats forts serà la Marxa per la Dona, que enguany tindrà lloc el dissabte 7 de març. En acabar la marxa, que inclou una caminada popular i una cursa urbana, es llegirà el manifest. D’altra banda, dimarts, 3 de març, es durà a terme una taula rodona sobre el paper de la dona dins el món empresarial i el dissabte 14 de març, una vista guiada amb el títol Dones inqueres, entre altres activitats

stats