Part Forana 21/05/2019

Inca tindrà 12 càmeres de vigilància per controlar les vies amb més trànsit

L'Ajuntament confia que estiguin instal·lades en tres mesos

M. B.
2 min
La Gran Via Colom serà un dels punts amb càmeres de vigilància.

IncaL'Ajuntament d'Inca ha adjudicat la instal·lació d'una xarxa de càmeres a la ciutat en el punts de major trànsit i confluència humana. Girprotect Seguretat SCP ha estat l'empresa adjudicatària per a la instal·lació d’una xarxa de càmeres de vídeo i reproducció d’imatges per al control, la vigilància i la disciplina del trànsit i la investigació d’accidents, així com per a la vigilància d’instal·lacions.

La regidora de Mobilitat i Seguretat Ciutadana, Antonia Triguero, ha assegurat que "en un termini màxim de tres mesos, després que s'hagi signat el contracte, Inca disposarà d’una xarxa de 12 càmeres que serviran per vigilar i controlar el trànsit", una mesura que Triguero qualifica de "molt necessària" i per a la qual "s’ha treballat de valent" des de la regidoria que ha encapçalat durant aquesta legislatura.

Alhora, aquestes 12 càmeres serviran per afavorir la investigació dels accidents de trànsit i l’atenció immediata. També permetrà donar prioritat a la presència d’efectius disponibles en les zones de major aglomeració de trànsit i per donar suport als estudis de millora de l’ordenació del trànsit.

D'altra banda, les càmeres restaran a disposició de les autoritats judicials i policials competents per aclarir els fets delictius que s’estiguin investigant. El sistema de càmeres de videovigilància complirà els requisits exigibles per la Llei orgànica de protecció de dades.

L’Ajuntament també ha renovat l’autorització per continuar utilitzant les sis càmeres dedicades a la vigilància de la seguretat ciutadana que estan situades a la zona del mercat cobert. Un altre sistema de videovigilància que experimentarà una millora és el que s’utilitza en el sistema de protecció de determinats edificis municipals, que ha quedat obsolet i presenta avaries que en dificulten l'eficàcia.

Punts amb càmeres

Els 12 punts on s'instal·larà la videovigilància seran: l’avinguda del Tren, l'avinguda de Lluc (plaça del Bestiar), la plaça de Mallorca, la plaça de Blanquer, les rotondes de Jaume II amb Reis Catòlics i Gran Via Colom, la cruïlla dels carrers de General Luque i Gran Via de Colom, la confluència entre els carrers del General Luque i de Costa i Llobera, la plaça d'Espanya, el carrer de la Sirena i al carrer Tren (amb dues càmeres, en ambdós llocs del pas).

stats