Part Forana 22/11/2019

Inca amortitza 2,3 milions en crèdits i salda el deute de 12 milions del 2015

El ple del proper 28 de novembre ha de ratificar les operacions

Ara Balears
1 min
L'Ajuntament d'Inca entrarà en el club de les administracions locals sanejades.

IncaL’Ajuntament d’Inca eliminarà totalment el seu deute durant el 2019. Per això, el Consistori proposa incoar expedient de modificació de crèdits per amortitzar anticipadament préstecs per valor de 2.232.303,30 euros amb el romanent líquid de tresoreria del 2018. Aquest acord s’exposarà durant la comissió informativa d'economia i bon govern, que es farà dilluns 25 de novembre, i després es ratificarà en el ple ordinari del 28 de novembre.

D’aquesta manera, el municipi ha passat de tenir un deute heretat de 12.602.377,20 euros l’any 2015 a aconseguir eliminar totalment el seu deute en menys de cinc anys. "Des del primer dia que vàrem arribar a l’Ajuntament hem treballat decididament per millorar el comptes del Consistori i any rere any hem aconseguit anar reduint el deute considerablement amb uns pressupostos responsables, sense renunciar a inversions i polítiques ciutadanes", ha assenyalat el batle, Virgilio Moreno.

Amb aquesta amortització dels préstecs pendents, l’Ajuntament d’Inca començarà ja el 2020 sense deute. En aquest sentit, Moreno ha destacat que "aquesta modificació de crèdits només és possible perquè l’Ajuntament disposa d’uns comptes totalment sanejats amb una liquidació pressupostària en superàvit".

stats