Part Forana 04/11/2019

Inca activa el pla d'ajudes municipals a les empreses de nova creació

L'Ajuntament té una partida de 40.000 euros d'incentiu per als 20 comerços que s'han obert

Ara Balears
1 min
El batle i la regidora Fernàndez explicant el nou pla d'ajudes a una emprenedora.

IncaEl departament municipal d’Innovació i Empresa d’Inca ha desenvolupat una campanya de visita porta per porta de totes les noves empreses que s’han posat en marxa a la ciutat durant el darrer any. L’import total que l’Ajuntament d’Inca destina a aquesta convocatòria de subvencions és de 40.000 euros.

L’objectiu és informar especialment de les subvencions per al foment de l’ocupació que hi ha actualment vigents i arribar a les més de vint noves companyies que han començat la seva activitat a la capital del Raiguer durant el darrer any.

L’actual convocatòria de foment i potenciació de l’activitat econòmica i comercial i la millora de l’ocupació al municipi d’Inca està destinada a nous emprenedors, microempreses i petites empreses. "L’objectiu d’aquestes subvencions és fomentar la contractació i la creació de nous llocs de feina, a més de la millora de la imatge dels comerços", ha assenyalat María José Fernández, regidora d’Innovació i Empresa.

La quantia de la subvenció és del 50% de la inversió, de manera que es passa d’un màxim de 500 euros l’any passat a 700 euros per persona el 2019. En relació amb la contractació de personal, les ajudes poden arribar a 1.200 euros per persona. Així mateix, es pot demanar subvenció d’acord amb totes les despeses originades per l'inici de l'activitat, no només per la quota d'autònom com succeïa en plans d'ajuda anteriors.

D’altra banda, la convocatòria estableix la possibilitat de demanar una subvenció de fins a 1.200 euros per a la millora de l’estètica dels comerços i empreses.

stats