Part Forana 28/05/2017

El III Campionat d'Scrabble Ciutat de Manacor ja té prop de 50 inscrits

El club manacorí ha mobilitzat ja un centenar de jugadors entorn d'aquest joc de taula

Ara Balears
2 min
El joc d'scrabble ja té molts seguidors al municipi de Manacor.

ManacorFins a 46 persones han confirmat ja la participació a la tercera edició del Campionat d’Scrabble Ciutat de Manacor del proper dissabte, 3 de juny. Es tracta d’una inscripció de rècord, ja que supera àmpliament la de la primera edició (19 participants) i també la de la segona (41). Enguany, ja han dit que hi assistiran quatre jugadors continentals: Octavian Mocanu –jugador d’origen romanès, recentment guanyador del Campionat de Badalona i actual número 11 al rànquing del Barruf–, Joan Montané, Francesc Gelabert i Carme Duch. Aquesta darrera complirà la seva tercera participació al campionat. També hi serà present Eivissa representada per Neus Torres, tota una experta en aquest tipus de competicions i que té dues participacions al mundial al bagatge. Enguany no hi podrà ser Carles Cassanyes, campió a la primera edició, actual subcampió i número 5 al rànquing.

Entre els jugadors locals, s’espera molt de l’actual campió, Joan Pascual, però també de Mateu Matas, 'Xurí', i Maribel Servera, que són ara mateix els dos jugadors illencs més ben col·locats al rànquing del Barruf (ella 13a, ell 15è).

A la participació de les jugadores del Club Scrabble Porreres (Magdalena Morell i Joana Aina Roig), s’hi afegeix enguany una nombrosa representació del flamant Club Scrabble Palma –amb jugadors contrastats com Maria Moll, Beatriu Defior o Carles Llull, entre d’altres–. Cal remarcar també que hi serà present Joan Melià, un dels pioners de la introducció de la versió en català del joc a Mallorca.

Fins a set jugadors debutaran en competició en el campionat. En els seus tres anys escassos de vida, el Club Scrabble Manacor ja haurà mobilitzat més de cent jugadors entorn d’aquest joc de taula. El club organitzador avisa que encara queden places vacants per als que hi vulguin participar.

Sis rondes apassionants

Enguany el campionat es disputarà a sis rondes segons el sistema suís, en comptes de les cinc que es jugaren l’any passat. Després de l’acollida dels jugadors al Molí d’en Beió (seu de l’Escola de Mallorquí de Manacor) a les 9.30 h, les partides s’encetaran a les 10.00 h. Durant la sessió matinal es disputaran tres rondes. Després del parèntesi per dinar, un bufet en el mateix indret on es disputen les partides, a les 15.30 h s’iniciaran les tres rondes de l’horabaixa. Els trofeus dels guanyadors han estat elaborats en ceràmica per Anastasia Egórova, de l’Accent Nou.

stats