SANITAT
Part Forana 15/08/2013

El primer hospital privat del Llevant posa en servei una UCI

El vehicle podrà cobrir les necessitats d'assistència greu i urgent que requereixin els residents i turistes de la zona costanera compresa entre la Colònia de Sant Jordi, al Migjorn, i Cala Rajada, al Llevant.

J.s.
2 min
El sector hoteler i els batles del Llevant es mostren satisfests per la millora de l'atenció sanitària que impulsa l'hospital.

Manacor.Si el mes passat l'Hospital de Llevant va obrir les portes al nucli de Portocristo, a Manacor, ahir el centre privat va presentar la seva primera UCI medicalitzada. El vehicle podrà cobrir les necessitats d'assistència greu i urgent que requereixin els residents i turistes de la zona costanera compresa entre la Colònia de Sant Jordi, al Migjorn, i Cala Rajada, al Llevant.

L'UCI mòbil de l'Hospital de Llevant serà l'única privada que estarà en servei a la comarca, tot i que "des dels serveis d'emergències del 061 podrem mobilitza-la tal com feim amb la resta d'ambulàncies privades de les Illes", explicà la gerent del 061 Guadalupe Hidalgo.

A la presentació del vehicle que es dugué a terme ahir, hi varen assistir el director de l'Hospital, Gabriel Uguet, la sotsdirectora, Mercè Soteras, i alguns dels batles a qui dóna servei el nou centre mèdic. El batle de Manacor, Antoni Pastor, volgué "agrair les inversions en salut en el nostre municipi, perquè reverteixen en la bona atenció dels veïns i visitants".

També per als turistes

I és que els representants turístics, que també assistiren a l'acte, remarcaren "la importància del suport de la iniciativa privada per incrementar i millorar els serveis que s'ofereixen al Llevant i que confereixen a la zona un distintiu de qualitat", va assenyalar el president de l'Associació Hotelera de Cala Millor, Gabriel Nebot.

L'ambulància estarà operativa durant els horabaixes i les nits fins al proper 31 d'octubre. "Està capacitada per intervenir en accidents de trànsit o d'un altre tipus que requereixin intervencions mèdiques in situ ", explicava ahir el metge que estarà al capdavant de l'equip de quatre persones de què disposarà el vehicle. "Som un metge, un infermer i dos tècnics d'ambulància, perquè amb aquest vehicle no només farem trasllats, necessitam un equip gros per fer en les millors condicions les actuacions mèdiques que garanteixin la salut i el confort dels pacients", continuà el facultatiu.

L'Hospital de Llevant es troba situat a l'entrada de Portocristo. Després d'haver-hi realitzat una inversió de quatre milions d'euros per convertir en hospital una part de l'edifici que acollia la residència privada per a gent gran, l'hospital va obrir les portes dia 1 de juliol passat. Disposa de 64 llits i tres quiròfans, a més a més d'Unitat de Cures Intensives, servei d'Urgències, laboratori, servei de rehabilitació i consultes externes. En el mes i mig que fa que està obert, ha atès unes 2.000 persones, tot i que els seus responsables calculen que podrà atendre 17.000 estades hospitalàries cada any i realitzar fins a un total de 2.200 operacions.

stats