Part Forana 03/05/2019

L'Hospital de Manacor realitza la primera reconstrucció mamària després d'extirpar-ne el càncer

La intervenció amb cirurgia reparadora s'ha duit a terme amb la col·laboració de Son Espases

Ara Balears
2 min
Equip de l'hospital comarcal de Manacor que ha realitat la primera reconstrucció mamària.

ManacorLa col·laboració entre els serveis de Cirurgia Plàstica de l’Hospital Universitari Son Espases i de Ginecologia de l’Hospital de Manacor ha fet possible implementar el programa de reconstrucció mamària de les pacients de la comarca de Llevant a qui s’ha extirpat un càncer de mama.

En paraules del cap del Servei de Ginecologia i Obstetrícia, Javier Agüera, "el càncer de mama és el primer càncer quant a freqüència en les dones, i les Illes Balears és una de les comunitats autònomes on té més incidència".

El fet que cada vegada sigui més freqüent en dones joves provoca que sigui més prioritari oferir la possibilitat de realitzar una cirurgia reparadora de la mama després d’una intervenció quirúrgica per extirpar-ne un càncer".

Després d’uns mesos de preparació i coordinació, aquesta setmana s’ha realitzat la primera reconstrucció mamària a l’Hospital de Manacor gràcies a l’equip de cirurgia conjunt dirigit pel Dr. Luis Parra, cirurgià plàstic, i el Dr. Javier Agüera.

A aquesta primera intervenció la seguiran d’altres durant el mes de maig, de manera que quedarà establert un circuit que oferirà a les pacients del Sector Sanitari de Llevant aquesta possibilitat reparadora a l’Hospital de Manacor mateix, sense necessitat de derivar-les al centre de referència (Son Espases).

Qualitat de vida

El cap del Servei de Ginecologia ha destacat que "la cirurgia reparadora de la mama en una dona que ha patit càncer de mama no és només una qüestió estètica, sinó de qualitat de vida. Les conseqüències psicològiques d’una intervenció necessària per extirpar el càncer –que pot arribar a ser molt mutilant– poden arribar a ser molt greus, i per això recuperar la imatge corporal pròpia és essencial per reintegrar-se a la vida social i afectiva després d’enfrontar-se al càncer de mama".

Poder oferir a l’Hospital de Manacor aquest tipus de cirurgia reconstructora de la mama és una passa molt important per a la sanitat balear i una avanç en matèria d’igualtat en l’accés als recursos sanitaris, segons expliquen des de l'hospital comarcal.

stats