Part Forana 23/01/2019

L'Hospital de Manacor, inclòs en el Programa internacional de Bones Pràctiques en Cures

El centre es manté com un referent en aquest apartat d'atenció sanitària

Ara Balears
1 min
Membres de l'equip que treballa en els projectes d'excel·lència en cures.

ManacorL’Hospital de Manacor ha aconseguit ser inclòs en el Programa internacional d’Implantació de Bones Pràctiques en Cures, conegut com a Best Practice Spotlight Organizations (BPSO), segons ha informat la direcció del centre hospitalari.

Un hospital compromès amb l’excel·lència en les cures és un centre reconegut en l’àmbit internacional com una institució implicada en l’aplicació, l’avaluació i el manteniment de les guies de bones pràctiques de la Registered Nurses Association of Ontario (RNAO) del Canadà.

Aquest programa està liderat a Espanya per tres institucions compromeses amb la pràctica basada en l’evidència: la Unidad de Investigación en Cuidados de Salud (INVESTEN-ISCIII), el Centro Español para los Cuidados de Salud Basados en la Evidencia (CECBE) i la RNAO.

Les guies de bones pràctiques triades per implantar a l’Hospital de Manacor són les relacionades amb la valoració basada en les evidències en cures, com són les titulades 'Cuidados y mantenimiento de los accesos vasculares para reducir las complicaciones', 'Cuidado y manejo de la ostomía' i 'Lactancia materna'.

Per a cadascuna de les guies i unitats es compta amb impulsors, personal d’infermeria i personal tècnic en cures d’infermeria compromès amb les cures de qualitat. Inicialment, els líders del projecte i de cadascuna de les guies rebran formació sobre la implantació, igual que els líders dels altres centres admesos.

Aquest projecte és fonamental per reduir la variabilitat en els processos de cures i donar visibilitat a tots els professionals d’infermeria que fan feina cada dia perquè l’Hospital de Manacor sigui un referent en l’excel·lència en cures.

Professionals implicats en els projectes

Com a líders d’aquests projectes, a l’Hospital de Manacor hi figuren Ian Blanco, infermer referent en recerca, i Araceli Prieto, infermera amb pràctica avançada de la Unitat d’Hospitalització 2B. D’altra banda, com a líders de la guia hi ha Luis Moreno ('Valoración y selección de dispositivos de acceso vascular i Cuidados y mantenimiento'), infermer amb pràctica avançada de la Unitat d’Hospitalització 3A; Lucía Pereyra ('Cuidado y manejo de la ostomía'), infermera supervisora de la Unitat d’Hospitalització 3B, i Catalina Pocoví i Francesca Gelabert ('Lactancia materna'), infermera de la Unitat d’Hospitalització 2A i comare de la Unitat de Sala de Parts.

stats