Part Forana 05/08/2020

L'Hospital de Manacor cedeix 11 electrocardiògrafs a l'IMAS

L’objectiu és que els sanitaris dels centres d’ancians puguin fer un diagnòstic precoç dels usuaris

Ara Balears
1 min
Catalina Vadell i Jaume Tortella (centre) amb personal de l'hospital. /HOSPITAL DE MANACOR

PalmaL’Hospital de Manacor ha cedit aquest dimecres 11 electrocardiògrafs a l’Institut Mallorquí d’Afers Socials (IMAS, que depèn del Consell de Mallorca) amb l’objectiu d’ajudar a millorar l’atenció que es presta als serveis residencials d’ancians que depenen d’aquesta institució i poder fer-los un diagnòstic precoç. Aquests dispositius electrònics serveixen, entre altres coses, per mesurar qualsevol mal funcionament del cor —com ara palpitacions anòmales— o dels dispositius utilitzats per controlar el cor (marcapassos).

La directora gerent de l’Hospital de Manacor, Catalina Vadell, ha explicat que el centre hospitalari retira aquests electrocardiògrafs perquè el Servei de Salut està immers en un procés d’electrocardiografia en xarxa que es coneix com a Projecte Radelec. Com a conseqüència, aquests aparells quedaran en desús per a la transmissió de dades, encara que estan en perfectes condicions d’ús per als centres d’ancians.

En aquest sentit, el vicepresident primer de l’IMAS, Jaume Tortella, que ha assistit a l’acte en representació de la institució insular, ha anunciat que aquests 11 aparells es repartiran de la manera següent: dos a la residència Llar dels Ancians (Palma), tres a la residència Bonanova (Palma), dos a la residència Oms - Sant Miquel (Palma), dos a la residència Huialfàs (sa Pobla) i dos a la residència Bartomeu Quetglas (Felanitx).

stats