Part Forana 22/05/2019

L'Hospital Comarcal de Manacor estrena la nova àrea d'Urgències

La millora s'afegeix a la posada en marxa del servei de ressonància magnètica

M. Barceló
2 min
La nova sala d'observacions estrenada avui.

ManacorAquest dimecres ha començat l’activitat assistencial a l’ampliació del servei d’Urgències de l’Hospital de Manacor. Segons ha informat el cap de servei d’Urgències, Pere Serra, s'han obert les noves dependències amb l’atenció als primers pacients, tant adults com de pediatria.

A la planta principal hi ha una nova àrea d’observació, amb setze boxs, i una àrea diferenciada per a l’atenció pediàtrica, amb dos boxs d’observació i sis llocs per a diferents tractaments. A la planta soterrani s’hi han ubicat diverses dependències no assistencials: una sala de reunions, despatxos, vestuaris i el taller d’electromedicina.

En la primera fase de reforma del centre hospitalari comarcal, s'ha duit a terme l’ampliació de 560 m2 de l’àrea d’Urgències i la creació d'un servei de ressonància magnètica, que fins ara ha estat externalitzat.

Punt de control de la nova àrea.

A les noves dependències hi ha el servei de ressonància magnètica i la nova àrea d'Urgències. S'hi han destinat 2,5 milions d'euros, en un pla de millora de tota la infraestructura sanitària, que té un pressupost de 82 milions. L'ampliació de tot el recinte sanitari, iniciada l'any passat, es fa per fases en un període de quatre anys.

Noves intervencions

La construcció d'una nova UCI, l'ampliació del bloc quirúrgic i un nou edifici per a consultes externes són altres actuacions previstes. Des de la Conselleria de Sanitat es recorda que gairebé totes les fases d'ampliació resulten complexes en la seva execució perquè es fan amb tots els serveis de l'hospital en funcionament.

L'Hospital de Manacor es va obrir el 1997 per a una àrea d’influència de 100.000 habitants. Ara, a la seva demarcació territorial hi viuen 150.000 persones, la qual cosa ha obligat a una actualització i ampliació de molts serveis per atendre la demanda sanitària.

stats