L'Hospital Comarcal de Manacor estrenarà noves urgències aquest abril

A finals de febrer ja estarà operativa la unitat de ressonància magnètica

La primera fase de la reforma i ampliació de l'Hospital Comarcal de Manacor estarà acabada la propera primavera, després de gairebé un any d'obres. El mes d'abril s'estrenarà el nou mòdul d'urgències, però abans, durant el mes de març, entrarà en servei la unitat de ressonància magnètica. Actualment, per fer proves amb aquesta tecnologia els pacients són remesos a Inca.

A ambdues noves dependències s'hi han destinat 2,5 milions d'euros, en un pla de millora de tota la infraestructura sanitària que té un pressupost de 80 milions, que s'han d'invertir en els propers quatre anys, segons ha recordat aquest dilluns la consellera de Salut, Patrícia Gómez.

La nova àrea d'urgències tindrà 18 cambres d'observació, dues de les quals seran per a atenció pediàtrica, a més de sis punts de tractament per a infants. Amb la reforma iniciada l'any passat i amb les properes fases, l'hospital passarà a tenir un superfície de 50.000 m2, 23.000 m2 més que l'actual.

Properes fases

La construcció d'una nova UCI, l'ampliació del bloc quirúrgic i un nou edifici per a consultes externes, amb 800 places més, són les actuacions que s'espera poder desenvolupar en els propers quatre anys. Gómez ha advertit que totes les fases d'ampliació resulten d'una certa complexitat perquè es fan amb tots els serveis de l'hospital en marxa.

EDICIÓ PAPER 17/03/2019

Consultar aquesta edició en PDF