Part Forana 06/10/2020

Els habitatges vacacionals de Calvià tributaran la taxa de residus com a establiments turístics

Un ple extraordinari va aprovar la modificació de l'ordenança municipal que suposa un increment zero de les tarifes i la bonificació per a les zones on s'ha iniciat recentment la recollida pel sistema de porta a porta

T. Riera
1 min
Ajuntamentde Calvià./ ARXIU

PalmaEls habitatges amb llicència de lloguer de vacances a Calvià hauran de pagar la taxa de recollida d'escombraries com a establiments turístics i no com a habitatge ordinari a partir de l'any que ve. El ple extraordinari de l'Ajuntament calvianer d'aquest dilluns va aprovar la modificació de l'ordenança de recollida de residus, amb l'objectiu d'unificar tarifes i bonificar les zones de la recollida pel sistema porta a porta.

A partir d'ara, els titulars d'habitatges de lloguer de vacances a Calvià amb una explotació superior als 60 dies, hauran de fer front a una taxa anual de 88,84 euros per turista allotjat. Un habitatge particular paga en general entre 110,86 i 233,86 euros a l'any, en funció de la seva superfície (de menys de 70, fins a més de 200 metres quadrats).

La nova ordenança de recollida d'escombraries contempla un "increment zero" de tarifes. A més, inclou bonificacions pel que fa a aquesta taxa per als veïns de Calvià vila i es Capdellà, on enguany ha començat a aplicar-se el servei de recollida porta a porta.

La proposta va tenir el suport de la coalició de govern formada pel PSOE i Podem-Més. Els partits de l'oposició, PP, Cs i Vox, es varen abstenir, i qüestionaren la idoneïtat d'augmentar les càrregues fiscals sobre el segment d'habitatges vacacionals en temps de crisi econòmica.

Amb vista al 2021, es calcula un dèficit tarifari de 194.322 euros. Tenint en compte la situació econòmicament tan complicada al municipi, derivada de la pandèmia, l'Ajuntament de Calvià ha decidit que el dèficit sigui assumit per l'administració local i que no reverteixi en les factures dels veïns del municipi.

stats