La Direcció General d'Arquitectura coordina l'avaluació de danys als habitatges de Sant Llorenç

L'Espai 36 acull l'oficina en què s'establirà l'equip interdisciplinari integrat per arquitectes, aparelladors i pèrits

Començant pels habitatges amb l'estructura més amenaçada, un equip interdisciplinari d'arquitectes, aparelladors i pèrits avaluarà l'estat de les cases inundades durant la torrentada del dimarts 9 d'octubre a Sant Llorenç.

L'Ajuntament està habilitant amb els col·legis oficials d'aquests tècnics una oficina a l'Espai 36, el centre cultural reconvertit en un dels punts operatius d'atenció als damnificats del municipi de Sant Llorenç. Aquesta oficina estarà coordinada pel Govern a través de la Direcció General d'Arquitectura.

Els respectius col·legis han fet una crida als tècnics perquè ajudin en el que puguin per tal d'agilitar la tramitació d'ajudes partint del diagnòstic de l'estat estructural dels habitatges i comerços afectats que es farà.

En total, es creu que se situarà en prop de 300 el nombre d'immobles per als quals es redactarà una fitxa tècnica d'avaluació. Tot l'operatiu de control tindrà la base a l'Espai 36, amb el suport de l'Ajuntament.

Aquesta informació serà bàsica per a la redacció de projectes de consolidació o de demolició en els casos més greus. Així mateix, el mateix equip interdisciplinari, a més de redactar la radiografia de l'estat de l'habitatge, podrà peritar els danys.

"S'intentarà treballar amb el màxim rigor i amb la màxima agilitat", han assenyalat els primers professionals, que estan organitzant l'oficina perquè els damnificats puguin rebre les ajudes oportunes al més aviat possible i reparar els desperfectes.

Oficina a Son Carrió

Gràcies al suport de l'Ajuntament de Marratxí, es podrà obrir una oficina d'atenció als damnificats del poble de Son Carrió i la zona rural més propera, segons ha informat el batle, Mateu Puigròs.  Marratxí envia dos administratius per reforçar l'atenció al públic en uns moments en què el funcionariat municipal de Sant Llorenç està pràcticament desbordat.

EDICIÓ PAPER 20/04/2019

Consultar aquesta edició en PDF