Part Forana 28/06/2019

El nou pacte de govern de ses Salines elimina les dedicacions exclusives

Els regidors cobraran en funció del temps que dediquin a la gestió municipal

Ara Balears
2 min
El nou consistori saliner.

Ses SalinesL’Ajuntament de ses Salines, governat pel pacte PP, El Pi, Cs, ha aprovat l’organigrama de govern municipal que regirà durant el mandat acabat de començar. Com a novetat, respecte del govern anterior, cap regidor de l'equip de govern tindrà dedicació exclusiva.

La retribució dels edils anirà en funció de les hores dedicades a la gestió municipal. En tots els casos, és parcial i oscil·la entre les 20 hores setmanals del batle (50% de la jornada laboral), les 21,6 hores (54%) del regidor d’Oci Protecció Civil i Policia, i les 30 hores (75%) dels regidors de Promoció Econòmica, Brigada i Comerç, i el de Cultura i Patrimoni, Joventut, Festes, Esports i Participació Ciutadana.

El batle cobrarà 18.100 euros anuals, distribuïts en 14 mensualitats. El regidor d’Oci, Protecció Civil i Policia, 19.600 euros. El delegat de Promoció Econòmica, Brigada i Comerç, 27.263 euros. El regidor de Cultura i Patrimoni, Joventut, Festes, Esports i Educació, 27.260 euros. El regidors d’Urbanisme, i d’Acció social, Sanitat, Immigració i Mercats percebran dietes.

El batle, Joan Rodríguez (PP), ha manifestat que "l’absència de dedicacions exclusives respon al desig d’estalviar tant com sigui possible per tal de no fer malbé el calaix municipal amb sous innecessaris".

Repartiment d'àrees

Quant a l'organigrama aprovat, el batle s'ocuparà d'Hisenda, Cementeri, Personal, Medi Ambient i Turisme. L'únic regidor d'El Pi, Miquel Rigo, serà el primer tinent de batle i assumeix Promoció Econòmica, Brigada i Comerç.

L'àrea d'Urbanisme serà per a Jaume Mora Niell (PP), a més de la segona tinència de batlia. Colau Escales Salvà (Ciutadans) gestionarà Oci, Protecció Civil i Policia. Guillem Francesc Mas Bonet (PP) s'encarregarà de les àrees de Cultura i Patrimoni, Joventut, Festes, Esports, Participació Ciutadana i Educació. Dolores Sánchez Bonet (PP) serà la delegada d'Acció Social, Sanitat, Immigració i Mercats.

Novetats

A proposta de Batlia, es va aprovar que els plens ordinaris es duguin a terme el segon dimarts dels mesos imparells a les 12.30 hores del migdia en lloc de l’horari vespertí de la legislatura passada. "Volem un Ajuntament més participatiu, més accessible per al ciutadà, al qual convidam a participar dels plens i fins i tot intervenir-hi fent ús del torn de paraula que s'atorga als presents a la sala en finalitzar l’ordre del dia", ha explicat Joan Rodríguez.

stats