Part Forana 20/06/2016

Govern i oposició de Pollença, d'acord a donar un ús cultural al bar Katy del port regalat al poble

El mal estat de conservació de l'edifici, a primera línia del port, crea retrets entre els dos principals grups municipals

Miquel Barceló
2 min
Vista des de la terrassa degradada del bar donat a l'Ajuntament, ara fa vuit anys.

PollençaEl bar Katy, un local de 138 metres quadrats vora el passeig Voramar i el carrer Pescador, i valorat en 507.000 euros deixat en herència a l'Ajuntament per la seva propietària, i entregat com a llegat públic el febrer de 2014, presenta un mal estat de conservació. Aquest dilluns, el principal grup de l'oposició, Tots per Pollença, ha demanat una actuació immediata a l'equip de govern que encapçala Junts per Pollença. "Cal que es posi remei a aquest immoble públic i que s'activi un procés de participació ciutadana perquè els veïns decideixin el futur d'aquest local" demana Tots per Pollença. El local fou donat al poble per la seva propietària, Catalina Martí Adrover, que morí el 25 de febrer de 2008.

"Al bar Katy vull una fundació per al poble de Pollença", va deixar en un testament escrit a mà, recorda el portaveu de Tots per Pollença, Tomeu Cifre Ochogavía. "A la passada legislatura es va endreçar l'establiment i en aquest darrer any el nou equip de govern no hi ha fet absolutament res", es queixa Cifre.

"El bar Katy és un local que fou objecte d’una donació a l’Ajuntamemnt l’any 2008. Des d’ençà el local del bar Katy es va abandonar i no es va endreçar, tampoc no ho va fer l’anterior equip de govern", ha replicat el batle Miquel Àngel March.

Per al mandatari pollencí "la donació de l'establiment per al poble de Pollença ha de ser objecte d’un procés de participació ciutadana i també de consens", entre les forces polítiques municipals. "L’actual equip de govern aposta per donar-li un ús polivalent, concretament social, juvenil i cultural, que alhora cobreixi un ús que al Port de Pollença és orfe". Segons March, "està previst que passat l’estiu es dugui a terme la seva neteja i la preparació prèvia per al nou ús que tindrá el Bar Katy".

stats