Part Forana 09/06/2022

El Govern obre una convocatòria d'ajudes de 205.000 euros per rehabilitar habitatges del nucli antic de Manacor

Els edificis han d'estar inclosos dins l'àrea de regeneració i renovació urbana (ARRU) del municipi

ARA Balears
2 min
La presentació de les ajudes s'ha fet aquest dijous a Manacor.

PalmaEl Govern ha posat en marxa una nova convocatòria d'ajudes, dotada amb 205.000 euros, destinada a particulars per rehabilitar edificis i habitatges inclosos dins l'àrea de regeneració i renovació urbana (ARRU) de Manacor. Així ho han donat a conèixer aquest dijous el conseller de Mobilitat i Habitatge, Josep Marí, i la directora general d'Habitatge i Arquitectura, Cris Ballester. També hi han estat presents el batle de Manacor, Miquel Oliver, i la regidora d'Urbanisme, Núria Hinojosa.

La Conselleria ha explicat que es tracta d'ajuts adreçats als propietaris d'habitatges per fer obres de conservació i d'accessibilitat, a fi d'eliminar barreres arquitectòniques, així com actuacions de millora de l'eficiència energètica i sostenibilitat, amb l'objectiu de reduir un 30% el consum d'energia primària.

En la convocatòria anterior, l'any 2020, es varen sol·licitar ajudes per valor de 112.700 euros, que varen permetre rehabilitar un total de 22 habitatges. Marí ha detallat que es continua apostant per assolir l'eficiència energètica, la seguretat i el confort dels habitatges dels municipis de les Illes.

Es podran acollir a aquesta convocatòria les obres iniciades a partir de l'octubre del 2021 i no acabades, i les que ja estiguin finalitzades o no començades. El termini de sol·licituds és de dos mesos naturals, des de l'endemà de la publicació en el BOIB.

La subvenció, amb caràcter general, cobreix el 40% del pressupost de l'obra amb un màxim de 12.000 euros. Però aquest percentatge pot arribar fins al 75% en el cas que el nucli familiar tengui ingressos tres vegades inferiors a l'IPREM o si en aquell habitatge hi conviuen persones amb discapacitat. També es pot incrementar la quantia de la subvenció en 1.000 euros si l'immoble per reformar és un bé d'interès cultural (BIC).

Actualment, aquestes ajudes han arribat a nou municipis de les Balears (Manacor, Santa Maria, Sineu, Sóller, es Mercadal i Fornells, Sant Lluís, Maó, Alaior i Ciutadella), que han rebut 2.193.994 euros que han permès rehabilitar 387 habitatges.

Nous habitatges de protecció pública de Cala Rajada

Marí també ha lliurat aquest dijous les claus dels set habitatges de protecció pública (HPP) situats al carrer de Méndez Núñez, 25, de Cala Rajada. Es tracta d'un edifici de set habitatges de protecció pública destinats al lloguer, dos locals i set places d'aparcament, distribuïts en una planta baixa més tres plantes. A partir d'ara hi viuran set famílies, cinc de les quals són monoparentals i dos matrimonis amb fills.

stats