INFRAESTRUCTURES
Part Forana 05/09/2016

El Govern invertirà més d'un milió d'euros en un pla de millores al moll de Portocristo

La principal actuació prevista és el reforçament de 270 metres de PORT enfonsat

Montse Terrasa
2 min
El conseller Pons, segon per la dreta, durant la visita al port.

PalmaPorts de les Illes Balears invertirà més d'un milió d'euros en un pla de sis millores per al port de Portocristo, segons ha anunciat aquest dilluns el conseller de Territori, Energia i Mobilitat, Marc Pons, durant una visita a la zona. El reforçament de 270 metres de moll n'és el principal projecte, amb un pressupost de 750.000 euros.

Amb un pressupost d'1.013.500 euros, el pla preveu executar sis actuacions. que "suposaran una millora important per a aquest espai i que tenen com a objectiu la millora dels serveis que es presten en aquesta instal·lació marítima, l'increment de seguretat per als usuaris i la ciutadania en general, a més de l'embelliment de l'àrea", ha informat el Govern en un comunicat.

L'actuació més important d'entre totes les projectades, perquè hi resulta necessària una intervenció especialment ràpida, és el recalçament dels molls i la restitució de la cota de l'escaló a la zona del Riuet per garantir-hi la seguretat i la qualitat de "tots els seus serveis i usos", afegeix la nota. Segons informa PortsIB, aquesta millora es du a terme "perquè el moll situat al marge est del Riuet del port ha sofert un enfonsament de l'escaló respecte del vial annex. A més dels problemes d'estabilitat a la zona, aquest enfonsament suposa dificultats operatives per les diferències de cota que s'hi presenten".

Per dur a terme aquest projecte, s'ha realitzat un estudi geotècnic que ha donat com a conclusió la necessitat de reforçar el moll mitjançant una cimentació profunda. Es preveu desenvolupar l'obra de rehabilitació i reforç des de la part de terra del mur per evitar d'aquesta manera la intervenció de mitjans submarins, ha explicat PortsIB.

Juntament amb el president de la Junta de Districte de Portocristo, Joan Gomila, i el director general de Ports i Aeroports, Xavier Ramis, el conseller Pons ha presentat a Portocristo aquestes actuacions. A més de reforçar el moll, està prevista la impermeabilització de terrasses mirador, l'estabilització del talús, la demolició d'edificacions i consolidació del mur al vial superior, l'adequació de la xarxa d'enllumenat i torretes de servei als ports d'amarratge i la reforma dels banys de l'edifici de serveis portuaris.

stats