Educació
Part Forana 17/10/2022

El Govern destinarà 9,5 milions a la construcció del CEIP d'Inca i a l'ampliació del CEIP de Santanyí

L'execució i finançament de centres d'Educació Infantil i Primària ve arran de la resolució de diversos convenis de col·laboració entre la Conselleria d'Educació i Formació Professional, l'Ibisec i els ajuntaments dels municipis

ARA Balears
2 min
Reunió del Consell de Govern.

PalmaEl Consell de Govern ha aprovat aquest dilluns autoritzar el conseller d'Educació i Formació Professional a exercir les competències en matèria d'autorització i disposició de la despesa corresponent a la transferència extraordinària a favor de l'Institut Balear d'Infraestructures i Serveis Educatius (Ibisec). Així, podrà executar i finançar diferents obres de construcció de nous centres d'Educació Infantil i Primària entre el quals hi ha el nou CEIP d'Inca i el projecte d'ampliació del CEIP Blai Bonet de Santanyí, per un import de 9,5 milions d'euros; el qual es distribuirà en tres anualitats repartides entre el 2022 i el 2024.

Per la seva banda, Iago Negueruela, el portaveu de l'Executiu autonòmic, ha explicat que l'objectiu d'aquesta execució i finançament ve motivat per la resolució per mutu acord de diversos convenis de col·laboració entre la Conselleria d'Educació i Formació Professional, l'Ibisec i els ajuntaments dels municipis on s'han de construir aquests centres a causa de les dificultats d'adjudicació trobades en les convocatòries corresponents.

Pel que fa a l'ampliació del CEIP Blai Bonet de Santanyí, té un pressupost de més de 2,8 milions d'euros. Aquest projecte inclou tots els espais necessaris per convertir el centre en un CEIP de doble línia i cobrir les necessitats d'escolarització del municipi. L'actuació permetrà la retirada de les cinc aules modulars existents i es podran retornar les dependències cedides per l'ajuntament que actualment s'usen com a aula de música i menjador.

Quant a la construcció del nou CEIP d'Inca, té una inversió prevista de 6,68 milions d'euros i el projecte preveu una escola amb capacitat per a 450 alumnes i amb 6 unitats d'Educació Infantil i 12 unitats d'Educació Primària. Aquesta actuació ampliarà amb un nou centre les infraestructures educatives del municipi i resoldrà els problemes d'escolarització. Amb tot, es tracta d'obres previstes en el Pla d'Infraestructures Educatives 2016-2023 per a totes les illes que pretén respondre de manera ordenada i objectiva a les necessitats estructurals que presenten els centres educatius de les Balears.

stats