Part Forana 23/05/2022

El Govern declara estratègics 19 projectes per accelerar-ne la tramitació

Un dels destacats és construir una planta de compostatge de bioresidus a Llucmajor

ARA Balears
1 min
Reunió del Consell de Govern

PalmaEl Consell de Govern ha aprovat declarar projecte estratègic un total de 19 noves inversions per accelerar-ne la tramitació. Es podran beneficiar de la suspensió de determinats tràmits, escurçament dels terminis i l'aplicació dels principis de prioritat, preferència i celeritat durant la seva execució. La inversió d'aquests 19 projectes és de 205 milions d'euros i es finançaran amb fons europeus, informa l'Executiu en una nota.

Un dels projectes destacats és la construcció d'una planta de compostatge de bioresidus de Llucmajor (33.981.640 euros), presentat pel Consell de Mallorca la setmana passada, amb el qual es pretén tractar tota la matèria orgànica i generar compost. També es preveu convertir el cinturó de ronda E10 de la ciutat d'Eivissa en un bulevard urbà verd (60.000.000 euros), i la prolongació de la línia M1 del metro entre la Universitat de les Illes Balears (UIB) i el parc tecnològic del Parc Bit (19.839.535 euros).

L'acord també preveu modificar vuit projectes que prèviament havien estat declarats estratègics. D'aquesta manera se'n podrà actualitzar la informació relativa a l'import o les actuacions que comporten. En total, hi ha 58 projectes valorats en més de 1.300 milions d'euros que tenen finançament dels fons Next Generation.

stats