Part Forana 05/03/2021

El Govern construirà una promoció de nou habitatges de protecció oficial a Inca per a joves menors de 35 anys

L'Executiu hi invertirà 1,5 milions d'euros

Ara Balears
1 min
Autoritats durant la visita a les obres.

IncaEl conseller de Mobilitat i Habitatge, Josep Marí, ha presentat aquest divendres el projecte d'una nova promoció pública de nou habitatges. Està destinada a joves menors de 35 anys i es començarà a construir aquest estiu a Inca. Aquesta nova obra, pressupostada en 1,5 milions, se suma als 54 habitatges de protecció oficial (HPO) que ja s'estan construint al municipi, ha dit el Govern en una nota.

L'edifici tindrà aparcament de bicicletes, trasters i un porxo amb accés al pati. Aquest projecte pretén reduir l'impacte ambiental, per això s'utilitzaran materials com la ceràmica, el marès i es reduirà la utilització del formigó. A més, cada habitatge disposarà d'estratègies climàtiques passives i s'hi incorporaran estances captadores a l'hivern i refrigeradores a l'estiu. L'objectiu és reduir la demanda energètica sense reunciar al confort.

"Agraïm a l'Ajuntament d'Inca la cessió del solar del carrer de les Marjades, on està previst que iniciem la nova promoció de nou HPO. En començar les obres, tindrem a Inca 63 habitatges en construcció", ha dit Marí. Per part seva, el batle d'Inca, Virgilio Moreno, ha destacat la passa feta per augmentar el parc públic a la ciutat i ha assegurat que el Consistori continua fent feina per "poder posar a disposició de l'Ibavi nous solars que permetin reduir el dèficit d'habitatge social a Inca". 

stats