Part Forana 29/03/2022

El GOB denuncia terrasses il·legals instal·lades a la platja d'Alcúdia

L'entitat ecologista assegura que els establiments no tenen autorització per posar taules i cadires al lloc

ARA Balears
1 min
Establiment davant l'edifici Xara i rodalies d'Alcúdia

El GOB ha denunciat que a la platja d'Alcúdia hi ha mitja dotzena de bars damunt l'arena amb taules, cadires, tendals fixos i il·luminació, sense que consti cap autorització per a aquestes ocupacions i activitats comercials, segons han informat en un comunicat.

En concret, es tracta de la zona inicial de la costa, davant l'edifici Xara i rodalies. Segons la concessió atorgada a l'Ajuntament d'Alcúdia, es preveu en aquest punt una plataforma de fusta, però "no hi inclou cap ús comercial ni de terrasses per a l'activitat de bar". De fet, està exempta del cànon que es preveu per als usos lucratius, expliquen en el comunicat.

L'entitat "no entén com encara es duen a terme aquestes ocupacions i activitats no autoritzades, ni amb possibilitat de ser autoritzades". Per això, exigeixen a la Demarcació de Costes que s'investiguin aquestes ocupacions i activitats, i en cas de no disposar de les prèvies autoritzacions les facin retirar. A més, també demanen que s'investigui si hi ha un incompliment per part de l'Ajuntament d'Alcúdia pel que fa a la concessió atorgada el 22 de març de 2020 per al Sector I de la Platja d'Alcúdia i, si fos així, se n'instrueixi la preceptiva caducitat. Igualment, el GOB vol saber quina és la situació legal d'aquestes ocupacions.

En el seu argument, el GOB apunta que "aquests tipus d'usos sobre les platges no estan permesos en la legislació de costes quan els locals de restauració estan situats fora del domini públic marítim terrestre com és el cas d'aquests bars situats als baixos de l'edifici Xara".

stats