FIRES DE PRIMAVERA

Els gegants engrandeixen les festes de Manacor

Figures mítiques dels pobles de l’illa i de Catalunya es passegen pel centre

La trobada gegantera de Manacor, que té lloc el dissabte d’abans de la cloenda de les Fires i Festes, ja és major d’edat, gràcies a l’empenta i el treball sense fi de l’Associació Cultural de Sant Domingo, que vetla pel manteniment dels grups de dansa local ancestral. Ahir a l’horabaixa se’n va fer la 18a edició amb la tradicional cercavila que arrancà, com és costum, amb una plantada de les figures de faula a la plaça de la Mora i acabà amb una desfilada i una dansa a la plaça de la Bassa, després de recórrer el carrer de Lleó XIII, la plaça de Sant Jaume i carrer de Joan Lliteres.

Quinze colles geganteres arribades de diversos punts de Mallorca i Catalunya oferiren tot un espectacle que deixà bocabadats els més menuts. De la colla amfitriona es presentà la gegantera més jove: Roser Pasqual Oliver, de només dos mesos, vestida amb la indumentària corresponent, una prova més que aquestes associacions fan el seu propi planter per donar continuïtat a l’espectacle.

La cercavila va ser encapçalada per la colla de Lloret, seguida de les de sa Pobla, Santa Margalida, Pollença, Alcúdia, Campos, Llucmajor, Inca, Consell, Santa Maria, Societat i Costums, Pineda, Sarrià, Sant Llorenç i la Manacor, que tancà. Set de les colles portaren acompanyament musical. Els castellers Al·lots de Llevant, acompanyaren la festa amb les seves torres humanes.

Més tard, la gresca nocturna continuà a la plaça del rector Rubí amb la ballada popular organitzada per l’Escola de Mallorquí, amb els grups Ballugall i Tramudança.

Les carrosses, a punt

Aquest diumenge tot ja està preparat, si el temps ho permet, perquè el major espectacle de color i participació tanqui l’edició d’enguany de les Fires de Primavera, que han ofert una densa agenda, amb 90 actes, des del passat 26 de maig.

La desfilada de carrosses ha de posar punt final a les festes de Manacor, que durant dies han omplert de gresca la major part dels espais públics de la ciutat.

El passeig de na Camel·la serà de nou l’avinguda que acollirà el pas de les carrosses i de les comparses que fa setmanes i mesos que preparen amb tota cura l’escenari i coreografia, per tal de ser els més vistosos i aplaudits per un públic que ben segur omplirà els laterals del passeig més emblemàtic de Manacor. Entre els organitzadors, hi ha la confiança que la pluja prevista no acabi banyant el final de les festes.