Part Forana 17/08/2020

Rescaten un nedador extenuat a Cala Màrmols

El banyista es trobava prop del col·lapse i l'ofegament quan el GEAS el localitzà

Ara Balears
1 min
Efectius del GEAS./ ISAAC BUJ

PalmaUn jove que practicava submarinisme amb snorkel i estava prop del col·lapse i l'ofegament després de nedar més de tres hores va ser rescatat per agents del Grup Especial d'Activitats Subaquàtiques (GEAS) i el Servei Aeri aquest diumenge. La persona que guardava les pertinences del banyista va ser qui va avisar el 112 i informà que es trobava a Cala Màrmols i que feia tres hores que no sabia res del seu company.

La Guàrdia Civil va activar l'equip de localització i rescat, que va servir per trobar el nedador mentre se sobrevolaven els penya-segats propers a la zona. Un membre del GEAS es llançà a la mar per arribar nedant fins al banyista i comprovà que es trobava al límit de les seves forces, totalment exhaust i incapaç d'arribar a terra.

El nedador s'aferrà al vestit de neoprè i l'aconseguiren remolcar fins a la base del penya-segat, on un altre efectiu del GEAS els ajudà a sortir. Una vegada dins l'helicòpter, va ser traslladat a l'hospital de Son Espases per esgotament i deshidratació.

stats