Part Forana 17/05/2017

Les Fires i Festes de Manacor arriben amb doble sortida dels Cossiers i concerts musicals gratuïts

La directora de l'hospital comarcal, Catalina Vadell, serà la pregonera d'enguany

M. Barceló
2 min
Els regidors responsables de l'organització de les Fires i Festes de Manacor amb els cartells de la convocatòria.

ManacorMés de vuitanta actes inclou el programa de Fires i Festes de Manacor que s'ha presentat aquest dimecres al Claustre de Sant Vicenç Ferrer. "Manacor es transforma en un gran mostrador de tot el que podem oferir com a ciutat i com a municipi", ha manifestat el regidor de Festes, Mateu Juan. "Mostrar tot el potencial de Manacor durant les fires i festes no seria possible sense la implicació de les diferents delegacions i de gran part de les entitats i col·lectius que fan pinya amb l’Ajuntament per poder oferir l’immens llistat d’actes festius, culturals i esportius", ha destacat Juan.

El sus festiu serà el divendres 26 de maig amb la sortida dels Cossiers i el pregó de Fires i Festes, que enguany serà a càrrec de la gerent de l’Hospital de Manacor, Catalina Vadell. Els Cossiers enceten les festes i serveixen de crida perquè tothom vagi a escoltar el pregó, ha recordat la primera tinent de batle, Catalina Riera. Enguany coincidiran les dues actuacions cossieres en el calendari de Fires i Festes, atès que la segona actuació de l'any del grup de danses, per la Festa del Sant Crist o Cinquagesma, cau en el primer diumenge de juny, dia 4. Els balls porten una aura especial, la del primer any en què són considerades oficialment Festes d'Interès Cultural (FIC).

Riera també ha destacat el Gran Circ Manacorí de divendres dia 2 de juny, que tornarà amb nous artistes i números i en què els infants i joves de Manacor transformaran la ciutat en un enorme circ. Riera també ha fet esment de l’entrega dels premis Ciutat de Manacor en les categories literàries, "que serviran per demostrar que som un referent i que Manacor és gran en cultura".

Les Fires i Festes oferiran tot el seu cicle de música de manera gratuïta, des del concert de Tomeu Penya, que dissabte dia 27 de maig seguirà l’actuació de La edad de oro del pop español i de la Locamotora, fins al concert de dissabte dia 3 de juny en l'única actuació a Mallorca de l’artista Coque Malla i també els grups locals Roig! i Ca de bou, segons ha concretat Juan.

Nou impuls a la Fira

D'altra banda, la delegada municipal de Comerç, Maria Isabel Bauzà, ha destacat que la XXVI Fira agrícola, ramadera, industrial i artesana de Manacor "presenta un nou impuls perquè hi estan implicats molts dels comerciants i artesans del municipi i continuarem gaudint dels actes que tan bona acollida tenen, com l’exposició de rondalles i flors, a més de les tradicionals mostres d’animals autòctons i demostracions d’eines i feines del camp". Des de la delegació de Comerç també s'ha destacat la XV Jornada de Cuina, que diumenge dia 4 de maig serà un dels actes que serviran per tancar les Fires i Festes d’enguany.

stats