La fira de ses Salines es torna fada

La mostra espectacle ha anat a menys en els darrers anys

Amb poc gust i poca sal. La fira espectacle de ses Salines, que el 1989 començà amb un ressò nacional pel seu concurs d'invents, ha acabat surant de mala manera amb poques novetats, tot i que l'apartat cultural local s'ha mantingut en un bon nivell amb diverses exposicions. Més enllà no hi ha res que la faci destacar, perquè el gran concert musical amb què es tancava la fira també fa anys que és fora de cartell.

Aquest primer de maig ses Salines semblava un primer de desembre, també per la temperatura i perquè les ruixades de bon matí han causat que molts firaires es quedassin a casa. Tot i això, la trobada de xeremiers hi ha posat la nota musical i els Al·lots de Llevant i els Castellers de Mallorca han posat un punt d'espectacle al simple passeig entre expositors.

La mostra i venda d'artesania, vora la plaça major, estava poc definida, entremesclada amb paradetes d'articles lluny del concepte artesanal que s'esperava de l'espai delimitat. A la fira no hi ha mancat el protocol del cant de l'himne local, una vegada rebudes les autoritats, un acte de reafirmació del sentiment saliner.

En general, la pèrdua d'empenta ha estat ben perceptible amb la menor presència de venedors, que es queixen de la manca de promoció d'una fira en decadència i que, al final, cerquen nous escenaris en altres pobles on es dona més valor a la mostra local.