Patrimoni
Part Forana 21/09/2022

La Fira de la Mar torna al Port de Sóller amb nous itineraris i contacontes

L'esdeveniment servirà, segons la consellera de Territori, Maria Antònia Garcías, per donar a conèixer els aspectes de la serra de Tramuntana que la van fer Patrimoni de la Humanitat

ARA Balears
1 min
Imatge de la presentació de la Fira de la Mar que tendrà lloc al Port de Sóller aquest cap de setmana.

PalmaLa Fira de la Mar tindrà lloc els dies 24 i 25 de setembre al Port de Sóller. Es tracta d’una fira gastronòmica de producte local, amb animació musical i tallers infantils, que també té itineraris i visites guiades. Enguany, com a novetat, destaca el contacontes i el nou itinerari ‘Santa Caterina i la Torre Picada’: un projecte Cherisch, del programa Interreg Europe de cooperació interregional per millorar les polítiques de patrimoni natural i cultural. La consellera de Territori, Maria Antònia Garcías, ha explicat que "la mostra dona a conèixer els aspectes de la erra de Tramuntana que la van fer Patrimoni de la Humanitat".

D'altra banda, es farà una visita guiada en què s’explicarà la història del Port de Sóller anomenada Del far de la Creu a l’Oratori de Santa Caterina, així com una taula rodona al Museu del Mar anomenada El Patrimoni Castañer, escars, secrets i toponímia, que serà moderada pel director insular de Territori, Miquel Vadell. A més, dissabte hi haurà la fira gastronòmica al moll comercial amb música en directe. També es farà un passeig en barca, en el qual es podran conèixer les senyes i els topònims de la costa Sollerica.

Tant dissabte com diumenge es farà el mercadet d’artesans locals. A més, diumenge hi haurà tallers infantils a càrrec del Museu Balear de Ciències Naturals i el Museu del Mar de Sóller. Es podrà visitar l’exposició de models navals, d’embarcacions tradicionals, eines i estris de mestres d’aixa i es farà el taller de nusos.

stats