Part Forana 26/07/2017

Una nit de foc posa punt final a les festes de Sant Jaume a Manacor

Els cavallers esdeven figures emblemàtiques a la convocatòria festiva en honor al patró

Ara Balears
2 min
El grup Manafor omplí de llum i espires els carrers del centre de Manacor, per acomiadar Sant Jaume.

ManacorUn gran espectacle de foc que va il·luminar i va fer embadalir tots els que eren a la plaça del Palau i als carrers del centre de vianants va posar anit passada el punt final a les festes patronals de Sant Jaume a Manacor. Els dimonis i els tambors de Manafoc foren els encarregats de rodar clau a una setmana de festes que ha oferit actes com l’encamisada, la recollida del penó, la sortida de la mulassa, la fira i les corregudes de l’anell. Uns actes que fa només alguns anys formaven part de la memòria de la gent de més edat i que, d’ençà que es varen recuperar, cada any sumen més gent.

Aquest dimarts la festa començà de bon matí. A les 11 h tots els que volgueren provar les seves habilitats amb la fona pogueren participar en el taller de tir amb fona que es dugué a terme a la plaça de Ramon Llull. Amb tot, no va ser fins a l’horabaixa que els cavallers de Sant Jaume, els quals han esdevingut un dels símbols indiscutibles de les festes patronals de Manacor, varen sortir als carrers per recollir el penó de ca la cavallera major.

Cap a missa

A les 19.45 h tota una comitiva partí de l’avinguda dels Pins de sa Torre, passà per l’avinguda del Torrent, els carrers del barri de Fartàritx i emprengué la ruta que els menà fins davant l’església dels Dolors, on a les 20 h se celebrà l’ofici en honor al patró de Manacor.

Més tard, a les 21.30 h, la festa continuà amb la mostra de ball de bot infantil, que omplí de nins, nines, jotes, boleros i mateixes la plaça del rector Rubí. Just després començà l’espectacle de foc i les espires ompliren els carrers del centre i feren sentir adrenalina a tots els que volgueren ballar davall el foc en el darrer acte del programa de festes de Sant Jaume.

stats