Manacor celebra el festival 'emParaular' del 16 al 19 de setembre

La quarta edició del festival es consolida com un referent de la narració oral a Mallorca

Manacor celebrarà la IV edició del festival ' emParaular' del 16 al 19 de setembre. La mostra de narracions orals inclourà enguany nou narradors, tres músics i tres glosadors durant quatre dies. Per primera vegada, tots seran locals. L'Ajuntament de Manacor ha destacat aquest dimecres en una nota de premsa la consolidació del festival com "un referent de la narració oral a Mallorca".

El festival començarà dimecres dia 16 amb la conferència sobre cultura oral Mestres de la paraula, que serà a càrrec de Bàrbara Sagrera, exgerent de la Institució Alcover i autora del Corpus de fraseologia de les Illes Balears, juntament amb l'actriu Bàrbara Nicolau i la guitarrista Alícia Olivares.

En els altres dies hi participaran un total de vuit narradors i dos músics més: Joan Gomila, Francesca  Vadell , Jaume  Gayà , Margalida Amengual,  Danielle   Fregapane , Sebastià Adrover, Salvador Miralles, Maria Antònia  Salas , Carme  Gonzàlez  i Roger Pistola. A diferència d'altres anys en què hi participaven narradors de Mallorca i de fora de Mallorca, el 2020 tots són manacorins. A més, els Glosadors de Mallorca protagonitzaran un acte dedicat a la glosa i la fraseologia de les Illes Balears amb el títol Brancam de paraula dita.

El darrer dia, el dissabte 19 de setembre, hi haurà sessions de matí, horabaixa i vespre. Tots els actes es duran a terme a espais oberts, de manera gratuïta i amb capacitat limitada. Les invitacions es poden recollir a l'Oficina de Turisme de Manacor o sol·licitar-les a cultura@manacor.org o al whatsapp 660 350 633, indicant nom i llinatges. Es poden demanar com a màxim quatre reserves per persona.