MALLORCA GAY CHORUS FESTIVAL

Un festival de cors gais, medicina contra els prejudicis

Amb un somriure ben ample i una veu forta i conjunta, el Mallorca Gay Men’s Chorus presentava ahir al pati del castell de Son Mas, amb l’Ajuntament d’Andratx, el Mallorca Gay Chorus Festival Andratx 2015

Amb un somriure ben ample i una veu forta i conjunta, el Mallorca Gay Men’s Chorus presentava ahir al pati del castell de Son Mas, amb l’Ajuntament d’Andratx, el Mallorca Gay Chorus Festival Andratx 2015. Sis cors d’integrants homosexuals de diversos països d’Europa com França, Alemanya, Anglaterra i Suècia, participaran amb cors d’Espanya en el que serà el primer festival internacional de cors gais duit a terme a l’illa i a l’Estat.

El certamen començarà a Andratx, on tindrà lloc la primera actuació el 7 de maig. “És un honor que el festival comenci aquí”, digué el batle del municipi, Llorenç Suau, en la presentació. “Això encaixa molt bé dins el tipus d’esdeveniments que volem fer a Andratx, perquè són actuacions que poden començar un poc abans la temporada turística. Esperam que sigui un èxit”, digué. Les actuacions dels diferents cors es portaran a terme a distints municipis de l’illa, encara per confirmar. “No sabem encara on es faran les representacions, nosaltres oferirem als municipis la possibilitat d’actuar”, explicà el tècnic de Cultura, Miquel Àngel Marroig.

A l’acte també hi varen assistir representants de l’Associació d’Hotelers d’Andratx i de Trui Teatre, lloc on es realitzarà l’últim concert del festival. “Encara que el nom sigui Mallorca Gay Chorus Festival, aquest esdeveniment serà una concentració en la qual els cors podran ser de tot el moviment LGTB. Nosaltres ja fa quatre mesos que ens preparam per a aquest projecte”, indicà Joan Laínez, director del Mallorca Gay Men’s Chorus. Els components del cor, dirigits per Laínez, varen oferir un petit espectacle de mostra al final de la presentació. La cançó Bad Romance de Lady Gaga agafà una altra dimensió quan la cantaren. No només foren les cordes vocals el que mogueren els cantants, sino també el cos, en una divertida coreografia.

“Tenim molta il·lusió per aquest projecte. Fins i tot, gràcies a aquest festival, ja ens han arribat invitacions per actuar en altres llocs”, afirmà Laínez. “A banda de la part musical, per part de la Regidoria de Cultura tenim pevist cedir espais per fer trobades culturals i de formació amb els cors que hi participin”, digué Marroig. Contra els prejudicis, res millor que la música.