Festes
Part Forana 13/07/2022

Les festes patronals d'Inca tornen amb frescor i pluralitat

La capital del Raiguer presenta la programació amb més il·lusió que mai després de dos anys sense poder celebrar Sant Abdon i Sant Senén

Maria Pons
1 min
Presentació de les festes patronals d'Inca a la Plaça d'Espanya

IncaL'Ajuntament d'Inca ha presentat aquest dimecres el programa de les festes patronals al centre neuràlgic del municipi, la plaça d'Espanya. La proposta d'enguany, després de dos anys sense celebracions, es basa en la frescor i la pluralitat amb iniciatives com ara el sopar a la fresca, actes tradicionals, activitats aquàtiques... El batle, Virgilio Moreno, ha afirmat: "El nostre objectiu és tenir oferta per a totes les edats i gustos".

Les festes de Sant Abdon i Sant Senén donaran el sus el 20 de juliol i acabaran el 30 de juliol amb el dia solemne dels patrons. De totes maneres, ja fa dies que tenen lloc diversos actes al municipi arran de l'Orgullosament Inca. Toni Peña, regidor d'Esports, Promoció de la Ciutadania, Fires i Dijous Bo, ha remarcat la tornada a la normalitat: "Ha estat una feina dura muntar-ho tot de bell nou, però agraïm el suport de tots els col·lectius i associacions i animam els inquers a convidar-hi gent de tota l'illa".

El programa de festes recupera aquest 2022 espais tradicionals com ara la plaça de Santa Maria la Major, el Claustre de Santo Domingo o el Poliesportiu Municipal Mateu Cañellas. A més, proposa activitats tan variades com el "Wateque Inca Yeyé", amb l'actuació especial de Los Pekenikes, el cinema a la fresca, les ballades populars o els correfocs. Unes ofertes que, com ha dit Moreno, cerquen que "els veïns es retrobin i gaudeixin al màxim" .

stats