Part Forana 18/05/2022

Festa a Inca per celebrar el premi europeu del Museu del Calçat i la Indústria

El museu ha estat guardonat amb el Silletto a la participació i el compromís amb la comunitat en els European Museum of the Year Awards

ARA Balears
2 min
El Museu del Calçat lliure el premi al públic

El Museu del Calçat d'Inca va viure aquest dimarts capvespre una vetllada de festa per celebrar el seu premi Silletto a la participació i el compromís amb la comunitat, en els guardons European Museum of the Year Awards (EMYA).

La jornada, que va coincidir amb el Dia internacional dels museus, va reunir un autoritats, personalitats i veïns al Claustre de Sant Domingo. Durant la celebració, l’equip del Museu del Calçat i la Indústria d’Inca, juntament amb la regidora Antònia Maria Sabater, varen explicar al públic com ha estat el procés fins a arribar a aconseguir aquest prestigiós guardó i varen mostrar el seu agraïment a totes les persones que de manera desinteressada han col·laborat i participen activament amb el museu.

Entre els assistents també s'hi trobaven la presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera; el president del Parlament, Vicenç Thomàs; el batle d’Inca, Virgilio Moreno, i altres regidors i membres del consistori inquer. La festa va ser animada per Suasi i Antich Domèstics . Així mateix, es va projectar també un petit videoresum de la gala d’entrega dels premis a Millor Museu Europeu de l’any 2022. 

Suasi sobre l'escenari

Cal recordar que el museu inquer va rebre el passat 8 de maig aquest prestigiós premi que atorga any rere any el Fòrum Europeu dels Museus sota l’auspici del Consell d’Europa. La gala es va celebrar a Estònia i va comptar amb l'assistència dels 60 museus nominats. En total es varen entregar sis guardons, dels quals només aquest ha estat atorgat a un museu de l'estat espanyol.

El guardó Silletto s’entrega a un museu amb una implicació profunda i contínua amb els seus grups d’interès, el qual s’ha posicionat com a punt d’orientació i referència de la comunitat.

En aquest cas, el Fòrum Europeu dels Museus ha lliurat aquest premi al Museu del Calçat i la Indústria d’Inca perquè "és un museu centrat en les persones amb un pressupost molt baix però amb un gran cor, molta energia i una participació activa de la comunitat local. Demostra de manera notable com el treball intergeneracional i la transmissió de coneixements i habilitats a les generacions més joves poden inspirar i fomentar un renaixement de les tradicions artesanals, centrant-se en la història i la fabricació del calçat".

stats