Part Forana 07/08/2020

La pel·lícula 'El ventre del mar', d'Agustí Villaronga, rep la visita del Consistori de Felanitx

El conseller de Turisme, Andreu Serra, també ha assistit al rodatge i ha pogut veure de primera mà on es roda el film acompanyat del batle, Jaume Monserrat

Ara Balears
1 min
Agustí Villaronga amb part de l'equip i càrrecs polítics. / T.R.

PalmaL'edifici del Sindicat de Felanitx està sent aquestes setmanes l'escenari de rodatge de la nova pel·ícula d'Agustí Villaronga, El ventre del mar. El conseller de Turisme, Andreu Serra, ha visitat el rodatge acompanyat del batle del municipi, Jaume Monserrat, i d'alguns membres del Consistori. Allà, els càrrecs polítics han pogut veure de primera mà com funciona el rodatge.

El ventre del mar és una adaptació del text d'Alessandro Baricco en el qual es narra un fet històric com és el naufragi de la fragata La Medusa. L'obra estava pensada per representar-se damunt un escenari, però finalment s'ha traslladat a la gran pantalla.

La història d'aquesta fragata de la marina francesa se situa l'any 1820, quan França recupera el Senegal després d'un temps de domini anglès. De camí a terres africanes, es produeix el naufragi, en què 147 homes varen intentar salvar-se confinats en una barca a la deriva enmig de la mar. Finalment, només varen sobreviure 15 persones.

"És una història que va ocórrer al segle XIX, però nosaltres l'hem gravada d'una manera que no quedi tan situada en aquell temps i que pugui recordar totes les morts que hi ha a la Mediterrània ara mateix", apunta el director de la pel·lícula, Agustí Villaronga. L'edifici del Sindicat és un lloc idíl·lic per als artistes i cineastes, que sovint el trien per fer-hi les seves obres. El director assegura que "fa anys em vaig enamorar d'aquest lloc i cada pic que hi passava pensava que era ideal per fer-hi una pel·lícula. És un lloc preciós".

stats