Part Forana 25/11/2021

El PP s'embulla i demana a Madrid tres milions d'euros per comprar el Sindicat de Felanitx, que ja és del Consell de Mallorca

Els populars han presentat una esmena als pressupostos de l'Estat en el Congrés

1 min
Façana del Sindicat de Felanitx

El PP no ha tingut en compte que el Sindicat de Felanitx és del Consell de Mallorca des de fa gairebé tres anys i ha presentat una esmena als Pressupostos Generals de l'Estat en què reclama tres milions d'euros precisament per comprar aquesta edifici històric.

El Sindicat de Felanitx és propietat del Consell de Mallorca des del 2019, després d'una expropiació que va costar 1,8 milions d'euros. Un pla possible per a aquest espai, declarat Bé d'Interés Cultural i actualment tancat, és convertir-lo en una facultat de Belles Arts.

Fonts del PP han explicat a l'ARA Balears que es tracta d'una errada en la redacció de l'esmena i asseguren que s'ha retirat i se sol·licitarà el mateix pressupost per a la remodelació de l'espai, a través d'una petició al Senat. L'esmena figura encara a la web del Congrés, segons ha comprovat aquest diari.

Esmena del PP sobre el Sindicat de Felanitx

Per altra banda, el Consell de Mallorca ha sol·licitat, el passat mes d'octubre, 30 milions d'euros dels fons europeus Next Generation per la recuperació i reforma de l'edifici i donar-li la sortida que es preveu, un centre d'art internacional i un recurs educacional d'art contemporani.

stats