Part Forana 14/03/2022

L'Ajuntament de Felanitx haurà de revisar prop de 400 al·legacions del nou PGOU

La majoria de reclams se centren en el carrer Major del municipi o el nucli de Portocolom

ARA Balears
2 min
El batle de Felanitx, Jaume Monserrat, durant la roda de premsa sobre les al·legacions del PGOU

L’Ajuntament de Felanitx haurà d'analitzar 383 al·legacions del Pla General (PG) i el Pla d'Ordenació Detallada (POD) presentades durant el període d’exposició pública i en el qual han participat 1.264 persones. Així ho ha explicat aquest dilluns en roda de premsa el batle del municipi, Jaume Monserrat, que ha destacat que la majoria de reclamacions s'han fet envers el carrer Major i el nucli de Portocolom.

Concretament, les al·legacions s'han centrat a les alçades del principal carrer del municipi, el nombre de plantes o la delimitació del carrer de Bellpuig. De fet, el nombre de reclamacions que fan referència al mapa del nucli del municipi són 189. Altres 21 al·legacions són de segregació de finques, edificabilitat, zones verdes, zones inundables, protecció d’ús agrícola o soterrament d’instal·lacions.

Pel que fa al nucli de Portocolom, es recullen un total de 116 al·legacions, la majoria en referència al carrer de l'Aviador Orte i el carrer de Mossèn Tauler. Un d'aquests reclams ja va ser anunciat per ARCA amb l'objectiu de prohibir que es puguin dur a terme activitats d'oci i restauració a la primera línia de sa Capella. A banda d'això i segons l'entitat, el pla permetria que a la zona s'hi puguin fer habitatges plurifamiliars, però el lloc té una figura urbanística que inclou la conservació dels valors històrics i mediambientals.

El batle de Felanitx s'ha compromès a tirar endavant les revisions, ja que "no hi ha cap impediment que digui que aquesta aprovació inicial està compromesa". Montserrat ha celebrat la quantitat d'al·legacions que han rebut perquè "la ciutadania n’ha pres part", ha dit, i ha assegurat que "volem ser els primers a aprovar un nou PG, perquè el que tenim és antic".

Altres nuclis de Felanitx també han estat analitzats, com per exemple s’Horta i Cas Concos, que han rebut set i vuit al·legacions respectivament relatives als usos de parcel·les o canvi de qualificació d’alguns carrers. Pel que fa al POD de Cala Ferrera, s’han comptabilitzat 21 al·legacions referents al polígon 33 de Cala Serena o al canvi de qualificació de la urbanització Sa Marina. Altres 28 s’han registrat en referència a la classificació i categoria de sol rústic de diferents pedreres o activitat extractiva o minera. 

D'aquesta manera, el batle ha assegurat que d'aquí a mig any es podrien tenir les al·legacions resoltes. Igualment, encara quedaria valorar els informes d’altres administracions que estan pendents.

stats