Part Forana 12/07/2021

Felanitx no permetrà, per segon any consecutiu, que es facin festes o actuacions musicals per Sant Agustí

El consistori ha explicat que dia 27 hi haurà completes i el tradicional ball dels cavallets

ARA Balears
1 min
Les festes de Sant Agustí abans de la pandèmia.

PalmaNi festes ni actuacions musicals. Per segon any consecutiu l'Ajuntament de Felanitx ha anunciat que no autoritzarà aquests actes dia 28 d'agost, quan se celebra Sant Agustí. Segons han informat en un comunicat, els establiments de la restauració no podran muntar barres a l'exterior i la tradicional revetla al Parc Municipal de sa Torre tampoc no es farà per evitar que hi hagi aglomeracions. Tot i això, des del consistori han explicat que el dia 27 hi haurà completes i el tradicional ball dels cavallets, com es va fer l'any passat.

El batle de Felanitx, Jaume Monserrat, ha indicat que les "activitats per les festes de Sant Agustí sí que se celebraran, però consideram que dia 28 no s'ha de fer cap efecte crida. És un dia complicat en què les aglomeracions són pràcticament incontrolables i imprevisibles sobretot entre els joves". A més, referent a la sortida del Cosso, ha remarcat que es reuniran amb l'organització aquesta setmana i que "cercaran la fórmula per sortir de manera respectuosa".

El regidor de festes, Pedro Acosta, ha reconegut que aquesta és una decisió que "no agrada prendre a ningú, però no podem posar en risc la població, sobretot el sector dels joves, que és el que actualment encara falta per immunitzar".

Així mateix, des de l'Ajuntament han garantit que continuen fent feina per tenir un programa de festes de Sant Agustí el més complet possible, i han remarcat que tenen previst reunir-se amb la Delegació del govern espanyol a les Balears per determinar els efectius que es destinaran per mantenir la seguretat. En aquest sentit, han recordat en el comunicat que les botellades estan prohibides i que no tenir un comportament adequat o malmenar el mobiliari urbà pot comportar una sanció que pot arribar als 3.000 euros.

stats