Part Forana 03/07/2020

Felanitx manté la Nitx de l'Art per Sant Agustí amb restriccions

Enguany la gran mostra artística es redueix a 12 espais

Ara Balears
2 min
El regidor de Cultura, Xisco Duarte, i el batle, Jaume Montserrat

FelanitxFelanitx mantindrà enguany la Nitx de l’Art per Sant Agustí, però en canviarà el format respecte dels anys anteriors, amb manco espais tant interiors com exteriors. El Consistori ha decidit mantenir aquest acte multidisciplinari i de gran importància per al món cultural.

La Nitx de l’Art 2020 es durà a terme dia 21 d’agost, coincidint amb l’inici de les Festes de Sant Agustí. El regidor de Cultura, Xisco Duarte, ha manifestat que "es torna a l’origen pel qual va ser iniciada ara fa 15 anys. Enguany hi haurà menys espais expositius a causa de les restriccions derivades de la pandèmia del coronavirus. El que tenim clar és que tots els espais expositius, galeries d’art i tallers artístics de Felanitx seran centres on sí que hi haurà mostra de treballs".

En la Nitx de l’art 2020 participaran una dotzena d’espais, lluny dels 50 espais de l'edició de 2019. Enguany no s’ha fet cap crida a altres artistes de fora del municipi ni d’altres indrets del món, perquè no hi ha espai expositiu suficient. En aquest sentit, es dona prioritat als centres artístics que tenen activitat permanent durant tot l’any a Felanitx.

L’Ajuntament ha informat que hi haurà visites artístiques guiades en aquests dotze espais, reduïdes a grups de 20 persones. Per poder visitar les exposicions s’han d’inscriure al mail cultura@felanitx.org

Informació a través de QR

La digitalització entra també dins el món de l’art. Tota la informació al detall de cada espai es podrà obtenir a través d’un codi QR, tot i que hi haurà alguns fulletons informatius en paper. Les mostres artístiques a espais privats no es podran fer per motius de seguretat sanitària. Si algú ho fes fora del programa oficial, aniria a càrrec seu i se n’hauria de fer responsable.

stats