Part Forana 06/11/2019

Detecten l'ús de locals comercials com a habitatges a Felanitx i Portocolom

L'Ajuntament exigeix que se'n faci el canvi d'ús i se n'adeqüi l'habitabilitat

Ara Balears
2 min
La situació irregular de locals comercials s'han detectat, entre altres punts, en el centre de la ciutat.

FelanitxAlmanco una desena d'immobles de Felanitx ciutat i Portocolom que tributen com a locals comercials s'estan emprant com a habitatges. Davant aquesta situació l'Ajuntament ha anunciat que s'obriran procediments sancionadors urbanístics a tots aquells propietaris de comerços que no hagin tramitat el canvi d'ús de l'immoble i l'hagin convertit en residència.

La problemàtica s'ha detectat com a conseqüència d'empadronaments de ciutadans a diferents zones on hi ha comerços buits o mitjançant denúncies de veïns. Aquesta situació no només passa a Felanitx, a Portocolom també s'està duent a terme aquesta pràctica.

A partir d'ara el procediment per iniciar un expedient d'infracció urbanística es farà si ha ha denúncia d'un particular, per detecció d'ofici d'empadronament a un local comercial o per denúncia policial o per part del zelador municipal. Aleshores, el departament d'Urbanisme comprovarà quants inquilins l'habiten i es verificarà si l'ús és l'adequat, perquè hi ha la possibilitat que el local tingui en tramitació el canvi d'ús de local a habitatge.

Sancions

En cas d'irregularitats, el presumpte infractor haurà de fer el tràmit sempre que el local compleixi els requisits adequats per passar a habitatge. El propietari tindrà un termini legal per regularitzar la situació. Si no es compleix, derivarà en una sanció, una multa econòmica que pot arribar a ser del 50 per cent del valor de l'edificació.

La regidora d'Urbanisme, Gràcia González, ha indicat que "degrada la imatge dels habitatges, la qualitat no és l'adequada, perquè són locals que no estan preparats per viure i les condicions de salubritat tampoc no són òptimes. Per aquest motiu, l'equip de govern ha decidit posar fil a l'agulla, se sancionaran tots aquells propietaris que de manera incorrecta emprin els locals com a habitatges per llogar".

stats