Part Forana 17/08/2021

Felanitx demana "seny" per celebrar un Sant Agustí segur

Els establiments d'oci no podran col·locar barres a l'exterior dels negocis i tampoc es podran ampliar les terrasses

ARA Balears
2 min
Les festes de Sant Agustí abans de la pandèmia.

FelanitxL'Ajuntament de Felanitx ha demanat als ciutadans que celebrin Sant Agustí amb "seny" i "responsabilitat". Els establiments d'oci, bars i restauració no podran col·locar barres a l'exterior dels negocis, tampoc no es podran ampliar les terrasses i l'horari del tancament serà l'autoritzat: fins a la 1 h de la matinada. Dia 28 d'agost, el dia de Sant Agustí, els establiments de restauració hauran de tancar entre les 17 i les 19.30 h, segons apunta el Consistori en una nota.

A més, no es permetrà posar música ni a l'interior ni a l'exterior dels locals d'oci, bars i restaurants. Excepcionalment, es podran fer petits concerts sempre que s'hagi obtingut l'autorització prèvia de l'Ajuntament, complint amb tota la normativa d'aplicació.

També estan totalment prohibides les botellades i no es permetran concentracions de gent a la via pública. "Hem demanat reforços d'efectius de la Policia Local a Campos, Llucmajor, Inca i Santanyí. A la junta de seguretat local de cada any hem arrancat el compromís de la Comandància de la Guàrdia Civil d'acudir a la festa el dia de Sant Agustí per evitar botellada i possibles aglomeracions. D'altra banda, el Govern va anunciar que els ajuntaments tindríem uns agents covid, però no sabem quants ni quan estaran disponibles", ha dit el batle de Felanitx, Jaume Montserrat.

El Consistori recorda que serà una infracció greu l'organització i participació en reunions, festes o qualsevol altre tipus d'acte esporàdic o eventual, ja sigui privat o obert al públic, en espais públics o privats, en els quals es produeixin aglomeracions que impedeixin o dificultin l'adopció de mesures sanitàries de prevenció. L'infractor o infractors s'enfrontaran a una multa d'entre 3.001 i 60.000 euros.

Els socialistes denuncien la "manca de transparència" en l'organització de festes

Els socialistes de Felanitx denuncien la "manca de transparència" de l'equip de govern municipal davant l'organització de les festes de Sant Agustí i lamenten que s'hagi fet una gestió de la programació sense tenir en compte els representants de l'oposició i els felanitxers i felanitxeres. "Han convocat la junta de portaveus per informar-nos amb només 48 hores d'antelació, cosa que impedeix la nostra participació i demostra, una vegada més, l'opacitat amb la qual funciona aquest equip de govern", expliquen en una nota.

 A hores d'ara, no sabem res de com serà l'inici de les festes, ni tan sols el seu format, si és d'assegut o de dret, ni qui controlarà l'aforament, qüestions que ens preocupen molt en aquests moments en què continuam amb una incidència alta de contagis", expressa Xisco Duarte, portaveu dels socialistes de Felanitx. En aquest sentit, Duarte recorda que l'any passat es varen suspendre tots els actes amb una incidència menor.

A més, l'Agrupació Socialista de Felanitx lamenta el cost que suposaran aquestes festes, i calculen que la despesa serà de més de 130.000 euros. "Ens preocupa molt aquesta tudada de doblers en un moment que demana estalvi i contenció de la despesa, centrats en la recuperació econòmica i a donar suport als sectors més afectats. Creim que aquest no era un any per gastar en festes", afegeix el portaveu.

stats