Part Forana 07/02/2020

Felanitx bonificarà amb un 95% la llicència per rehabilitar els immobles afectats pel temporal

L'Ajuntament cerca allotjament per als veïns que han perdut l'habitatge

Ara Balears
1 min
Els afectats es van reunir amb membres de l'equip de govern.

FelanitxL'Ajuntament de Felanitx s'ha reunit amb els damnificats del temporal que va sacsejar Portocolom a final del mes de gener i que els va deixar pràcticament sense habitatge o allotjament turístic. Des del Consistori s'ha informat que, en l'àmbit municipal, no pot donar cap tipus d'ajuda, però sí que bonificarà els afectats amb una reducció de l'impost de construcció al màxim permès que marca la llei, que és d'un 95%.

En aquesta trobada a la qual han assistit la regidora d'Urbanisme, Gracia González; la de Turisme, Melanie Mesquida; la d'Afers Socials, Isabel Montero, i el regidor de Cultura, Xisco Duarte, s'ha informat els més de 50 assistents de quines són les vies que han de seguir per sol·licitar les ajudes a l'Estat. El Consistori ha facilitat tota la documentació i informació a la qual poden optar els afectats, depenent del grau de destrosses ocasionades per la borrasca Glòria.

Demanar ajudes

Els membres de l'equip de govern municipal han aconsellat que els damnificats facin la sol·licitud d'ajuda per tal que el govern estatal pugui comprovar que Portocolom ha estat un dels llocs més afectats pel temporal pel que fa a immobles i propietats particulars.

Dels tres blocs de pisos afectats hi ha diverses famílies que tenien l'habitatge com a primera residència i ho han perdut tot. En aquesta situació de desemparament s'hi troben unes 10 persones. Per a ells i atenent la urgència, l'Ajuntament cerca una solució d'allotjament immediat.

stats