Eivissa sineu
Part Forana 16/04/2014

10 milions d’euros per expropiar l’abocador

Ara Balears
1 min

PalmaEl Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears ha fixat en 10 milions d’euros l’expropiació forçosa de Ca na Putxa, l’abocador d’Eivissa, xifra que suposa més del doble del preu que establí el jurat provincial i prop de 20 vegades menys del que demanaven els propietaris.

En una sentència que es va fer pública ahir, informa Efe, la Sala Contenciosa Administrativa de l’alt tribunal estima parcialment el recurs que plantejà Herbusa, la societat propietària dels terrenys i gestora de l’abocador fins que se’n féu càrrec el Consell Insular d’Eivissa.

El TSJIB recorda que Herbusa utilitzava Ca na Putxa per a l’abocament i tractament de residus sòlids de tota l’illa des de 1979 i que arran del Pla director de residus de 2001 va haver d’assumir aquesta activitat el Consell, que inicià un procediment d’expropiació el 2003, però no aconseguí un acord sobre el preu amb la propietat.

L’empresa volia 153 milions si els terrenys tenien consideració d’urbanitzats o 193 en cas de ser sòl rústic, mentre que l’Administració proposava pagar només 4,4 milions.

Contra la sentència es pot posar recurs de cassació al Suprem.

stats