L'exposició 'Huellas de mujeres geniales' arriba a Manacor

La mostra itinerant incorpora sis noms illencs: Carme Riera, Aurora Picornell, Catalina Homar, Francisca Mas, Concha Buika i Maria Antònia Oliver

L’exposició 'Huellas de Mujeres Geniales' va arribar aquest dimarts Manacor amb una representació teatral a càrrec de l’entitat Es Racó de ses Idees i amb el suport de l'Ajuntament de Manacor. La mostra es pot visitar fins dimarts dia 23 d'abril a la planta baixa de l’edifici municipal del carrer Major, el número 22.

L’exposició visibilitza i reivindica el llegat de les dones que al llarg de la història han fet importants contribucions en diferents camps de coneixement, dones que han estat pioneres i que sovint no són conegudes pel gran públic. Algunes de les dones que es poden trobar a la mostra són Marie Curie, Hannah Arendt, María Zambrano, Ana María Matute, Coco Chanel i Maria Montessori.

"La mostra ha viatjat per diferents punts de l’Estat abans d’arribar a Manacor, on hem volgut sumar sis dones balears per complementar el recorregut històric de l’exposició: l'escriptora Carme Riera, la sindicalista Aurora Picornell, la majorala i emprenedora Catalina Homar, l'advocada Francisca Mas, la cantant Concha Buika i l'escriptora i traductora Maria Antònia Oliver", va explicar durant la inauguració la comissària Sara Ortiz.

Des del Servei d'Igualtat de l’Ajuntament de Manacor i des de l'entitat Es Racó de ses Idees, que organitza l'exposició, s’oferiran activitats didàctiques per l'alumnat del municipi de primer i segon d'ESO en horari de matí. I també a associacions o grups del municipi que ho sol·licitin a través del correu electrònic igualtat@manacor.org.

Activitats

La mostra 'Huellas de mujeres geniales' proposa, a més, dues activitats complementàries. Divendres 12 d'abril a les 20 h es presentarà el llibre 'Pioneres: Dones que han obert nous camins. Sempre hi hem estat!', un llibre destinat a l'àmbit educatiu que visibilitza el talent i les contribucions de les dones en diverses disciplines. Hi participaran algunes de les autores: Franscica del Pilar Caldentey Quetglas, Raquel Herrezuelo Sáez i Xesca Aguiló Segura.

El proper dissabte a les 18 h l'associació, Es Racó de ses Idees organitza al cafè Mig i Mig una trobada filosòfica per compartir inquietuds i pensaments aprofitant la temàtica de l'exposició. Hi podrà participar qualsevol persona major de 16 anys; no calen coneixements previs, només ganes de debatre i intercanviar idees.