ESGLÉSIA
Part Forana 04/03/2015

El bisbe adopta l'estil del papa Francesc en la visita a Manacor

Xavier Salinas diu que vol conèixer la "realitat" de les parròquies

M. B.
2 min
Salinas, acompanyat del rector de Manacor, Andreu Genovard. Foto: M.B.

ManacorEl bisbe de Mallorca, Xavier Salinas, vol acostar-se a la "realitat" de cada parròquia, ha dit avui a Manacor. Allunyat del protocol i amb un estil inspirat en els nous aires de renovació que el papa Francesc ha aportat a l'Església catòlica, està fent la primera visita pastoral a la capital del Llevant. Es tracta d'una setmana plena d'actes, com una "prova pilot", ha dit, que l'haurà acostat a diferents àmbits del municipi: des d'una visita al monestir de les Benedictines fins a una trobada amb les escoles, una visita als malalts, una conferència a la seu de l'Obra Cultural Balear o, aquest dimarts mateix, una trobada amb la premsa local.

"Vull ajudar a combatre el concepte d'església que predomina, que es redueix a la jerarquia", ha dit. També ha elogiat la figura del nou papa, que "obre camins nous" i "m'encoratja a fer segons què".

Demanat per la reunificació de parròquies, el bisbe ha admès una disminució de vocacions i ha acceptat fer certa autocrítica. "Cal l'enfonsament d'una manera de fer perquè sorgeixi quelcom nou", ha declarat. Salinas ha apostat perquè el canvi s'efectuï "d'una manera sectària" i per una major obertura de l'Església.

Denúncia a Selva

Pel que fa a la denúncia per presumptes abusos sexuals per part d'un exescolanet de Selva, ocorreguts entre els anys 80 i 90, ha afirmat que el criteri de l'Església és "veure les coses des de la perspectiva de la víctima i defensar-ne la dignitat". També ha apel·lat a la presumpció d'innocència. El cas està sent investigat.

També ha estat preguntat pel cas del capellà de Can Picafort, que va ser expulsat per pederàstia. El religiós va recórrer la sentència al Vaticà i "tardarà molt a haver-hi resposta", ha dit Salinas.

stats