La pressió veïnal obliga a excloure Petra del Rallysprint del Llevant

L'Ajuntament s'hi ha manifestat en contra perquè coincideix amb la festa patronal i per la perillositat a la zona agrícola

El I Rallysprint del Llevant Memorial Juan Jiménez, que organitza l'Escuderia Illes Balears per al proper 15 de juliol, ha reduït l'àmbit del circuit perquè ha exclòs els 16 quilòmetres de tram que creuava el terme de Petra, però mantindrà el pas per Manacor i Sant Llorenç.

Domingo Saiz, president de l'entitat esportiva organitzadora, ha confirmat a l'ARA Balears la decisió, presa després d'una reunió en el Consell de Mallorca, organisme que autoritza la prova automobilística. Saiz ha lamentat l'oposició veïnal i municipal a la cursa després que en principi des de l'Ajuntament no s'hi posàs cap objecció. "Havíem adequat els trams de camins inclosos a la prova, havíem fet voreres netes i tapat molts clots, però al final hem decidit retirar el tram de Petra", ha explicat Saiz. El recorregut de la cursa serà de 193 quilòmetres, gairebé els mateixos que els previstos inicialment. "L'únic que es farà serà repetir més el pas pels traçats de Manacor i Sant Llorenç", segons l'organització.

Dies passats, veïns de la zona afectada havien fet arribar el seu malestar i preocupació per la "perillositat" de la correguda "en una zona on hi ha parcel·les de cereals sense recol·lectar i també per l'estretor dels camins amb trams on ni tan sols passen dos vehicles". Així ho explicava a l'ARA Balears Francesc Riera, un dels afectats, que ha fet arribar per escrit la seva preocupació a l'Ajuntament per "advertir del perill d'incendi". La cursa també coincidia amb la festa patronal de Petra, Santa Pràxedes. Aquests darrers dies, en alguns indrets del municipi s'han col·locat cartells que informen de la prova esportiva, que hauria deixat incomunicada una part del terme municipal entre les 9 i les 16 hores del 15 de juliol.

Per part seva, el batle, Martí Sansaloni, ha informat que dimecres vespre la Junta de Govern de l'Ajuntament va emetre un informe en contra de la prova i ha negat que hi hagués participació municipal en el patrocini, tot i haver l'escut municipal en les bases de la cursa, fet que ha justificat l'organització "com a detall amb l'Ajuntament per la seva col·laboració". La icona municipal ja ha estat retirada, segons Domingo Saiz.

EDICIÓ PAPER 17/02/2019

Consultar aquesta edició en PDF