Comença l'excavació d'una possible fossa franquista a Valldemossa

Es creu que hi ha les restes d'Andreu Sastre Ferragut

Segons consta a la fitxa tècnica inclosa en el Mapa de Fosses de la Repressió a Mallorca, al cementeri de Valldemossa hi ha una fossa amb les restes d'Andreu Sastre Ferragut. El seu cos sense vida es va trobar dia 16 d'agost del 1936 en un tram de la carretera de Palma a Valldemossa. La causa judicial indica que el cadàver va ser enterrat al cementeri de Valldemossa "en una fossa d'1,80 metres de llarg, 75 centímetres d'ample i 1,20 metres de profunditat, situada al quadrant de la fossa comuna, a l'angle del fons i a l'esquerra entrant per la porta principal del cementeri".

La causa de la mort, segons varen fer constar en aquell moment, va ser un accident, encara que el jutge del poble reconeixia que, juntament amb les diligències de l'enterrament, enviava a l'Auditoria de Guerra tres beines de fusell buides que s'haurien trobat devora el cos sense vida i el cartutx d'una pistola que no s'havia disparat.

El març del 1986, la seva filla, Maria Sastre  Vicens , va aconseguir que una ordre judicial rectificàs el certificat de defunció oficial per reconèixer que la mort del seu pare no havia estat causada per un accident, sinó conseqüència d'un assassinat, i fer-ho constar així en el Llibre de Defuncions del Registre civil de Valldemossa.