Part Forana 15/11/2021

Evacuen una escola de Capdepera per perill en l'estructura de l'edifici

241 alumnes del CEIP S'Alzinar hauran de ser reubicats

ARA Balears
1 min
CEIP S'Alzinar Capdepera

Gran part de l'alumnat del CEIP S'Alzinar de Capdepera ha estat desallotjat, després que l'estructura de l'edifici s'hagi malmès per moviments de terra provocats per les pluges dels darrers dies, segons ha informat la Conselleria d'Educació en una nota de premsa. En total, se'n veuen afectats els 241 alumnes de Primària que, de moment, faran classe des de casa.

El punt afectat és l'estructura del bloc B, zona que ja havia presentat algunes esquerdes l'any passat i del qual l'arquitecte municipal un seguiment. Ara, les precipitacions han empitjorat la situació. Tant és així que moviments de terra han afectat l'edifici i s'ha decidit desallotjar-lo per tal d'evitar qualsevol perill. Avui s'ha comunicat a les famílies de l'alumnat que fa classes al bloc B que demà no duguin els fills a l'escola.

De moment, els alumnes afectats faran classe des de casa. Durant aquests dies els serveis de bus, la matinera i el menjador només seran per a l'alumnat d'Infantil i a l'alumnat de Primària no se li cobraran aquests serveis.

L'equip directiu del centre ha transmès a les famílies que aquesta situació significa un sobreesforç inesperat per a tota la comunitat educativa, "però la seguretat de l'alumnat i dels infants és la prioritat", han remarcat en una circular.

Mentrestant, el Govern s'ha compromès a instal·lar modulars o reallotjar-los al mateix centre i a dependències municipals i educatives. Des del primer moment la Conselleria, l'Ajuntament i l'escola han fet feina conjuntament per poder trobar la millor solució per a tothom, segons informa la Conselleria d'Educació en una nota de premsa.

stats