Part Forana 23/10/2019

Esterilitzen 178 moixos a Santanyí durant la campanya de control que promou el Consell

L'actuació també permet detectar malalties dels felins silvestres que es transmeten als humans

Ara Balears
2 min
Moixos en estat de sedació per facilitar l'esterelització.

SantanyíEl terme de Santanyí s'ha sumat a la llista de municipis que participen en campanyes de control de la població felina silvestre. Es tracta d’una iniciativa que s'ha posat en marxa a través del Departament de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local del Consell de Mallorca, amb una subvenció d’aproximadament 10.000 euros concedida al consistori santanyiner per dur a terme activitats de control poblacional de felins assilvestrats a zones urbanes.

La quantitat d’aquesta subvenció es calcula en funció del nombre d’habitants de cada municipi. Aquesta campanya de la institució insular té com a objectiu principal cooperar amb els diferents ajuntaments de Mallorca per dur a terme activitats que permetin el control de la natalitat de la població felina feral.

El control poblacional s’ha fet mitjançant l’esterilització de moixos mascles i

femelles de tot el municipi de Santanyí. En total s’han fet 117 cirurgies, 81 esterilitzacions de femelles i 36 de mascles, així com les corresponents desparasitacions des del mes de juny fins al dia 30 de setembre.

L’esterilització no només ajuda al control del nombre d’animals, sinó que permet un major control de les malalties de la població felina a les zones urbanes i de les zoonosis, és a dir, les malalties que es transmeten a les persones. Aquestes actuacions s’han duit a terme gràcies a la col·laboració de l’Ajuntament de Santanyí i de la veterinària del municipi, Maria Ginard Muntaner.

Benestar animal

Segons ha explicat la regidora de Medi Ambient, Bàrbara Xamena, "tots els procediments s’han fet seguint les normes de benestar animal, i esperem que això ens ajudi a millorar la situació al municipi. Aquestes campanyes són molt necessàries, i des de l’Ajuntament de Santanyí estarem al costat del Consell sempre que es posin en marxa".

stats