Part Forana 28/01/2019

L'esquerra de Vilafranca es presentarà en bloc a les municipals

La candidatura s'elegirà per sistema de primàries

Ara Balears
1 min
Quatre dels cincs representants de l'actual oposició d'esquerres.

VilafrancaDesprés de quatre anys de divorci, els grups d'esquerra de Vilafranca s'han compromès a acudir sota una mateixa marca, encara per definir, a les properes eleccions municipals. Així s'ha decidit a l'assemblea integrada per simpatitzants de MÉS per Vilafranca i Independents-Esquerra, amb tres i dos regidors respectivament a l'Ajuntament.

La fórmula d'elecció de cap de llista i resta de candidatura es farà per sistema de primàries, que es faran el 9 de març. Fins al 22 de febrer està obert el període d'inscripció en el cens per votar i el 25 de febrer s'obre la campanya. La votació es fa no sols per designar cap de llista sinó també per elegir els regidors de la formació.

En principi, la candidatura de les forces d'esquerra de Vilafranca es presentarà en format de coalició de partits o amb segell de grup independent, com a marca blanca tutelada per la coalició MÉS per Mallorca.

A les eleccions del 2015, MÉS i Independents-Esquerra sumaren els mateixos vots que Partit pel Poble, grup a l'òrbita del PP, mentre que El Pi quedà sense representació. La divisió del vot esquerrà va fer que els conservadors guanyassin per majoria absoluta (6) la presidència del Consistori.

stats