Part Forana 25/06/2019

El pacte de Manacor distribueix la gestió política en set grans àrees

L'Ajuntament tindrà nou dels onze regidors de l'equip de govern en dedicació exclusiva

M. Barceló
2 min
Els onze regidors del pacte de Manacor.

ManacorEl batle de Manacor, Miquel Oliver, ha signat aquest dimarts els decrets de distribució de les set àrees de gestió municipal i les delegacions especials per a la direcció, gestió i resolució dels assumptes inclosos en cada àrea, de tal manera que alguns departaments tindran dos regidors gestionant-los. Dels onze regidors de l'equip de govern, nou hi estaran en dedicació exclusiva, un en dedicació parcial i un que, de moment, cobrarà per assistència als plens.

En el nou organigrama, Oliver assumeix el departament d'Interior, en el qual s'inclou Patrimoni. La portaveu socialista i primera tinent de batlia, Núria Hinojosa, gestionarà Urbanisme i Habitatge, mentre que Medi Ambient i Mobilitat és per al segon tinent de batlia, Sebastià Llodrà. El representant d'UP, Carles Grimalt, a més de la tercera tinència de batlia, s'encarrega de l'àrea de Serveis Generals i Activitats.

El departament d'Economia, Hisenda i Promoció, en el qual s'inclou Agricultura, dependrà de Maria Antònia Truyols, mentre que es crea una àrea de Polítiques Transversals, que tractarà temàtica d'Igualtat, Serveis Socials i Participació Ciutadana, entre d'altres. Mateu Marcé Riera gestionarà Educació, Cultura i Esports.

Delegacions especials

Entre les delegacions especials, Núria Hinojosa també durà assumptes d'Economia, Hisenda i Promoció; Sebastià Llodrà s'ocuparà de Política Lingüística; Sebastià Nadal compartirà Medi Ambient i Mobilitat; Cristina Capó gestionarà fins a 14 línies de feina d'Economia, Hisenda i Promoció. Joan Gaià Mascaró mantindrà delegacions, també en Economia, Hisenda i Promoció, a més de Polítiques Transversals, i Artur Aguiló Frau en tindrà en el departament d'Educació Cultura i Esports.

Segons ha recordat el regidor de Comunicació, Carles Grimalt, "l'actual organigrama és gairebé calcat al que es dissenyà el juny de 2015", quan el pacte d'esquerres aconseguí governar en minoria 144 dies, abans de la moció de censura del centredreta. Es preveu que el sistema de dos regidors per àrea aporti una major agilitat en la gestió política, que no els departaments estancs amb un únic delegat.

stats