L'esquerra guanya a Manacor i s'obre la porta a un govern encapçalat per MÉS

El Pi i AIPC perden un regidor cadascun, mentre que el PP aguanta i impedeix l'entrada de Vox

L’esquerra governarà Manacor els propers quatre anys. La coalició MÉS-Esquerra ha estat la força més votada i ha aconseguit 6 regidors de 21 amb un 26% dels vots, amb la qual cosa té clares opcions d’aconseguir la batlia. El PSOE, que guanyà en les passades eleccions generals, no ha pogut ni de bon tros extrapolar resultats, però ha quedat en segon lloc en nombre de vots (15%) i obté quatre regidories, igual que el PP i El Pi.

El Pi, que ha acabat el govern municipal amb la vara de comandament, perd dos dels seus cinc regidors i queda en quarta posició. AIPC de Portocristo i s'Illot es manté amb tres, tot i que no podrà jugar cap paper clau, com ho havia fet sent clau pel passat govern de dretes. Unides Podem manté el regidor que tenia i permetrà un acord d'esquerres, en aportar-hi l'onzè membre

A la capital del Llevant hi ha un clar canvi de papers en els dos blocs: el pacte de centredreta El Pi (5), PP (4) i AIPC (3) ha perdut dos dels 12 regidors que sumaven, els quals passen al bloc d’esquerra: MÉS-Esquerra (6), PSOE (4) i UP (1).

Cal destacar que Manacor és l’únic dels grans municipis de Mallorca on Vox no ha aconseguit representació en unes eleccions en què la dreta ha perdut força i, per primera vegada des de la reinstauració de la democràcia, l’esquerra tindrà majoria absoluta.