El govern espanyol cedeix la finca de Can Fasser a l'Ajuntament d'Andratx

S'obrirà a la ciutadania i acollirà el centre d'interpretació del Parc Natural de la Dragonera

El Ministeri d'Agricultura i Pesca, Alimentació i Medi Ambient ha atorgat a l' Ajuntament d'Andratx la concessió d'ocupació durant 30 anys de la finca de Can Fasser, de 17.236 m2, per gestionar la recuperació ambiental d'aquesta zona de domini públic maritimoterrestre del litoral.

L'objectiu és obrir la finca de Can Fasser a la ciutadania i acollir-hi el centre d'interpretació del Parc Natural de la Dragonera, segons ha informat el Ministeri en un comunicat. 

La concessió, atorgada després que el passat mes de juliol el Consistori acceptàs les condicions assenyalades per la Direcció de Sostenibilitat de la Costa i de la Mar, permetrà a l'Ajuntament gestionar la finca i desenvolupar el projecte de rehabilitació proposat. 

La rehabilitació de Can Fasser implicarà la recuperació del seu paisatge i del seu funcionament hidràulic, a més de la implantació de nous senders per als vianants i de la transformació de l'antiga casa en un centre cultural d'interpretació ambiental. 

La resolució suposa el compliment del compromís que va avançar la directora general de Sostenibilitat de la Costa i de la Mar, Raquel Orts, després d'una visita a Andratx i la formalització, l'abril del 2016, d'un acord d'intencions entre el Ministeri i l'Ajuntament per a la restauració i la rehabilitació de la finca. 

El Ministeri ha manifestat a la nota el seu compromís amb la recuperació mediambiental de diverses zones del litoral espanyol i la seva vocació de cooperar amb altres administracions públiques per fer-ho possible.